Bryllupsgave - Årets beste forslag til bryllupsgaver

Bryllupsgave 2024 – Årets beste forslag til bryllupsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Det er utrolig hyggelig å bli invitert til bryllup, men da er det noen ting som må på plass aller først. Du må blant annet vite hva dus kal ha på deg, og om du har en rolle i bryllupet. I tillegg må du også finne en gave du kan gi! En bryllupsgave er en flott måte å ønske det nygifte paret en lysende fremtid, og gratulere dem med den store dagen. Her skal vi ta en titt på noen gode gavetips som gjør det litt lettere å kjøpe en bryllupsgave 2024 .

Årets beste bryllupsgaver 2024

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Ølglass med gravering

Personlig tilpasset massive sjokolader

Personlig forkle - Multiface

Vinglass med gravering

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Baileys kakao-pulver

Mazzetti Pro - Massasjestol (Svart)

Inngravert serveringsplanker og skjaerebrett

Ølkrus med gravering

Sjokolade med egen personlig tekst

Adrenalin opplevelser

Natur opplevelser

Spa og velvære opplevelser

Vindu fuglebrett - Utenu

XXL Toblerone med navn - 4,5 kg

Vinkasse av tre med inngraverte vinglass

Sokker med trykk

52 Weeks of Romance skrape-plakat

Oppblåsbart boblebad

Cosori airfryer

Gravert osteskjærebrett i tre med bestikk

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Roomba robotstøvsugere

Personlig kjøkkenutstyr i bambus

Treknivblokk (inkludert knivsett)

Automatisk såpepumpe

KitchPro Røykfri kullgrill

Badekåpe til kvinner

Badekåpe til menn

Gaveeske til Kaffeelskeren

Bilde på massive sjokolader

Fizzics Draftpour tappetårn

Fotobok - Vår kjærlighet

Gigantisk Sjokolade Toblerone

Zenkuru Sammenleggbar badebalje

Grytevotter i skinn med navn

Hjerteformet eske med evighetsroser

Hyttespillet

Brennevinsglass med gravering - 4 stykk

KitchPro boblevaffeljern

KitchPro Mini Donut Maker

KitchPro Sjokoladefontene

Lampen Mood Book

Personlig sett med salt- og pepperkvern

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Saltlampe fra Himalaya

Sjokolade telegram

Spralla® DIY-sett til håndavstøpning

Vooni® Trådløs håndstøvsuger

Zenkuru Fotmassasje

Zenkuru sammenleggbart fotbad

Zenkuru Vektdyne

Luksusopphold i hverdagen hos Eagle Nest Eco Lodge

Spa, 3-retters & overnatting hos Jacy'z

Vinsmaking på Klosteret

Ost- og vinsmaking hos Winther Aker Brygge

Hva gir man i bryllupsgave?

Dette er et spørsmål som mange stiller seg, og det er ikke alltid så lett å vite nøyaktig hva man burde gi i bryllupsgave. Det finnes en rekke gode bryllupsgave tips der ute, som gjør jobben litt lettere, men det kan stadig oppstå problemer. Det kan for eksempel være du ønsker å gi en kreativ bryllupsgave, eller søker forslag til bryllupsgave som er litt utenom det vanlige. Da har du kommer til rett sted!

Her skal vi ta en titt på en rekke forskjellige gaver man kan gi når noen skal gifte seg, og sjekke ut hvor mye man gir i bryllupsgave, og hva man kan gi fra familien. Det er viktig å huske at det ikke finnes en fasit på hva som er den perfekte gaven, det kommer jo tross an på personene som skal få den. Men, det finnes noen populære bryllupsgaver som faller i smak hos de aller fleste, og som kan være noe å vurdere når man selv skal kjøpe en slik gave.

 

Hvor mye gir man i bryllupsgave?

Vi starter med det store spørsmålet først, nemlig hvor mye man gir i bryllupsgave. Dette er det dessverre ikke et enkelt svar på, fordi det varierer stort fra person til person. Er du god venn, eller i nær familie med brudeparet, så er det vanlig å bruke litt mer penger på en bryllupsgave enn hvis du ikke står de så tett. Foreldre gir gjerne noe litt større og svært meningsfylt, som betyr ekstra mye for de som skal gifte seg.

Det finnes også mange gode gaver man kan gi til bryllup som ikke koster en formue, og du kan for eksempel lage noe selv og gi det i gave. Dette er ikke bare unikt, men kan til og med bety ekstra mye for paret, ettersom du har lagt inn både tid og krefter i det du gir.

Selv om det ikke er noen regler for beløp på gaven man gir i bryllupsgave, så har vi noen tall på hva det er mest vanlig å gi blant nordmenn. I gjennomsnitt bruker vi i Norge 1 227 kroner på en bryllupsgave til venner. Skal man gi til nevøer og nieser ligger snittprisen på gavene på 2 600 kroner, og for barnebarn på 9 500 kroner. På toppen av listen over pris på bryllupsgave finner vi foreldre, som i Norge bruker i gjennomsnitt 13 042 kroner på gaver til barna sine når de skal gifte seg. Dette er tall man enten kan velge å følge, eller gå helt bort fra.

 

Kreative bryllupsgaver

Når man inviterer til bryllup, får man typisk mange bryllupsgaver. Dette er særlig om du har mange gjester. Det kan resultere i mange like gaver, eller at flere kjøper noe man ikke trenger. Man har jo tross alt ikke bruk for fem kjøkkenmaskiner, eller åtte forskjellige serviser!

Hvis du vil unngå dette, så kan du satse på en kreativ og personlig bryllupsgave. Du kan finne frem dine litt mer kreative sider når du skal gi en bryllupspresang, slik at du kan gi noe som er utenfor boksen, og helt unikt. Hva med å male et bilde av brudeparet, eller starte på en fotobok fylt med minner, som de selv kan fylle ut ettersom tiden går og de opplever spennende ting sammen.

En kreativ bryllupsgave kan også være en del av selve bryllupet. Dette er en dag som ikke bare er svært kostbar, men som også skal være helt perfekt. Det er mange ting som skal fikses, og hvis du er en kreativ sjel så kan du kanskje hjelpe til med noe av det. Hvis du har en fin sangstemme kan du tilby deg å synge i kirken, eller på festen etter. Hvis du i tillegg lager en egen sang til brudeparet, så vil det være en utrolig imponerende bryllupsgave. Du kan også tilby deg å lage blomsterdekorasjoner, pynte lokalet, skrive invitasjoner og bordkort, eller å lage brudekaken om dette er noe du er god til.

 

Praktiske gaver til bryllup

Det er mange som går for praktiske gaver når de skal finne en bryllupsgave til noen som skal gifte seg. Dette er på mange måter den beste veien å gå dersom man skal gi bryllupsgaver til de som har alt, fordi man kan gi noe de faktisk kommer til å bruke. Mange gifter seg når de er relativt unge, eller når de er i en alder der det er mange utgifter. Det kan for eksempel være de har små barn, og da er noen praktiske gaver svært smarte å få.

Eksempler på en praktisk bryllupsgave kan være en god støvsuger. Noen tenker kanskje at dette er kjedelig å få, men det er noe man kan få bruk for hver eneste dag. Du kan dessuten få tak i veldig gode støvsugere, som også koster en del. Hva med en støvsuger fra Dyson som har en innebygd laser som viser alle støvpartikler? Eller en robotstøvsuger som også vasker gulvene dine i samme slengen. Det samme kan du få til hagen, som klipper gresset mens du ligger og soler deg. Du får også en rekke luksuriøse hvitevarer og andre apparater som er fantastiske å få i bryllupsgave.

Kanskje er det disse gavene som er nøkkelen til et godt ekteskap. Hverdagen blir litt lettere, og dere trenger ikke å krangle om hvem som skal støvsuge eller vaske gulvene. Da blir hverdagen lekende lett.

Se også: Gaver til han som har alt

 

Hva gir foreldre i bryllupsgave?

Bryllup er en stor dag for de som skal gifte seg, men det er også en stor dag for foreldrene. Dette er offisielt den dagen de skal gi sønnen eller datteren sin videre til en annen, og da man virkelig skjønner at de har blitt voksne. Det er en dag som fortjener en god gave, det synes nok de aller fleste foreldre. Vi har allerede etablert at det er foreldre som bruker mest penger på bryllupsgave når noen gifter seg her i landet, men hva kan man kjøpe?

Det er mange som bruker denne anledningen til å gi noe man kan samle på som par. Det kan for eksempel være et flott servise, en samling av krystallglass, eller sølv bestikk. Dette er ting man kan ha resten av livet, og ta opp ved helt spesielle anledninger. I tillegg kan man inngravere eller male inn bryllupsdatoen, slik at man kan tenke tilbake på den fine dagen når man bruker det.

Bryllup er også en god mulighet til å gi en økonomisk gave, som kan hjelpe barna med å nå et sparemål, eller å investere i noe. Det kan være en bolig, en ny bil, eller en opplevelse. Da kan man enten velge å gi penger direkte, eller gi det i form av en investering eller inn på en sparekonto. Noen foreldre velger å bruke gaven sin på å bidra til selve bryllupet eller til bryllupsreisen. Dette er en flott bryllupsgave fra foreldre, og kan hjelpe stort til på drømmedagen.

 

Bryllupsgave til venner

Det finnes mange forskjellige ting man kan kjøpe som bryllupsgave til venner, og dette ser mange på som en viktig oppgave. Det er jo stort at noen av vennene dine skal gifte seg, og kanskje har du til og med blitt utpekt til forlover? Hva du bør gi i bryllupsgave til vennene dine som gifter seg er det nok du som vet best, men enkelte ting er veldig populært.

Husholdningsartikler som tallerkener, eksklusive stekepanner og gryter eller bestikk slår som oftest godt an. Dette er noen man kan beholde resten av livet, og det gjør det dessuten mye morsommere å lage mat. Disse gavene passer særlig godt til paret som liker å lage mat, eller som mangler noe av dette i hjemmet. Andre ting til hjemmet som er hyggelig å få kan også være flotte kunstverk eller fotografier.

En annen mulighet er å gi et gavekort på en opplevelse, som for eksempel en romantisk helgetur eller et kokkekurs. Dette kan være en flott måte å gi paret en minneverdig opplevelse sammen, som er særlig hyggelig å gjøre rett etter man har giftet seg.  Du kan også vurdere å kjøpe et gavekort på et spa eller par massasje, noe som kan være en god måte å hjelpe det nygifte paret med å slappe av og koble fra etter stresset med å planlegge bryllupet. Det går også an å gi penger i gave, eller en annen investering som hjelper paret med å finansiere noe de gjerne vil kjøpe.

Se også: Gaver til venninne

 

Hva gir man i bryllupsgave til søsken?

Når søsken gifter seg er det en stor dag, og som søster eller bror så ønsker man som oftest å gi en flott bryllupsgave. Det er dog ikke så lett å vite hva man bør gi, nettopp fordi det er så mye å velge mellom. En ting det kan være morsomt å gi er en opplevelse. Noe som er adrenalinfylt og litt utenom det vanlige egner seg som en spennende og god bryllupsgave for de aller fleste. Dessuten kan den tilpasses til de som får den, slik at de kan gjøre noe de alltid har hatt lyst til, men kanskje aldri har turt. Dessuten er det morsomt for deg som søsken å bli med på dette, eller å stå stille på sidelinjen og se det hele utspille seg.

Eksempler på slike gaver kan være fallskjermhopp, elverafting, via ferrata eller strikkhopp. Hvis dette ikke er noe for deg, så kan du heldigvis holde deg langt unna og se søsteren eller broren din gjøre dette sammen med sin utkårede.

Du kan også gi en gave som kan presenteres på selve bryllupet, for eksempel en morsom tale! Disse slår alltid godt an på bryllup, og du som søsken har mulighet til å gjøre den talen slik du ønsker. Du kan gjerne gjøre søsteren eller broren din litt flau, ved å vise gamle, morsomme bilder, og fortelle pinlige historier. Du får dessuten muligheten til å gi en hylles til søsteren eller broren din med en hyggelig og personlig bryllupsgave.

 

Inngraverte gaver til bryllup

Det er mange anledninger i livet der man gir gaver, for eksempel bursdag, jul, farsdag eller morsdag, valentinsdagen og mye, mye mer. Men, man kan vel trygt si at bryllupsgaven er en av de viktigste. Mange skal jo bare gifte seg en gang, og derfor er nettopp denne anledningen så spesiell. Da er det også fint å kunne gi en bryllupsgave som er litt utenom det vanlige.

En god måte å gjøre en bryllupsgave mer spesiell og personlig på, er ved å kjøpe noe man kan inngravere. Da sikrer man seg at dette ikke er noe man har fra før, og det skiller seg dessuten fra mange andre gaver man ofte får. Det er mye ting som kan inngraveres, og det er egentlig kun kreativiteten som setter grenser.

Du kan for eksempel gi et flott smykke til bruden i bryllupsgave, der du har inngravert datoen de gifter seg, eller navnene deres. Man kan også inngravere glass, slik at man får noen egne glass med datoen man giftet seg på. Det er en fin måte å huske dagen godt på, selv hver eneste gang man tar en slurk av et glass hjemme.

Hvis brudeparet har et fint bilde de liker godt, så kan man også inngravere en ramme og ramme inn bildet. Dette er også noe man kan se på hver dag dersom det henger hjemme.  Hva du velger å inngravere er med andre ord opp til deg, men det gjelder å finne noe som passer paret.

 

En bryllupsgave på budsjett

Det er ikke slik at en gave må være dyr for at den skal være god, og det er viktig å huske på når man skal kjøpe en bryllupsgave. Det er ikke alle som har råd til å kjøpe de dyreste gavene hver gang noen gifter seg, og da er det fint å vite om noen gaver på budsjett. Hvis du er en kreativ person, så kan du jo lage noen av forslagene vi har skrevet om over. Mange av disse krever mer innsats enn penger, men de er til gjengjeld gratis.

Du kan også finne et fint bilde av brudeparet, og fremkalle det for å ramme inn og gi i gave. Eller så kan du kjøre på med en morsom gave, for eksempel klær som har et morsomt bilde av paret på, eller noe som spiller på deres interne humor.

Hvis det kommende ekteparet er glad i god mat, så kan du invitere de over på middag i tiden før eller etter bryllupet. Lag en god middagsrett og server kanskje noe vin, så kan det bli en mer intim feiring av bryllupet. Disse er jo ikke så tradisjonelle gaver, men de viser hvertfall at det er mye som kan være en god bryllupsgave, ikke bare det som er mest typisk å kjøpe.

Slike gaver viser at man ikke trenger å bruke flere tusen når man skal kjøpe bryllupsgave, men at man kan finne ting på budsjett som også er gode. Det er jo tross alt tanken som teller!

 

Den perfekte bryllupsgave

Som du sikkert nå har skjønt, så finnes det en rekke ting man kan gi i bryllupsgave. Det er ikke slik at en ting passer til alle, og det er nettopp derfor du bør tenke deg godt over før du kjøper en gave. Gjennomsnittsprisen på gaver her i landet er også ganske høy, og da har man hvert fall lyst til å kjøpe noe som faller i smak hos det nye paret.

Det er mange som kjøper praktiske ting, og gjenstander man kan samle på, som også minner dem om den store dagen. Du kan også gi en kreativ gave, eller hjelpe til med å arrangere selve bryllupet. En fin bryllupsgave kan med andre ord være så mangt.

Husk også at en bryllupsgave ikke trenger å være dyr, selv om dette kanskje er normalen. Det finnes mye fint man kan gi på budsjett, som paret kommer til å bli veldig glad for. Dessuten kan dette hjelpe deg med å tenke utenfor boksen, og føre til at du gir dem noe de ikke allerede har, eller får fra noen andre.

For å finne den perfekte bryllupsgave kan du ta en titt på forslagene vi har skrevet over, eller komme opp med en gave helt selv. Noen brudepar velger å lage en digital ønskeliste, slik at det er lettere for gjestene å kjøpe dem noe de ikke bare trenger og kommer til å bruke, men som de ikke har fra før. Lykke til med bryllupsgave kjøpet, og ha det gøy på bryllup!

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne