Julegave til barn - Årets beste julegavetips til barn

Julegave til barn 2024 – Årets beste julegavetips til barn

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Har bara vært snille i år? Da har de kanskje også fortjent en julegave. Julen nærmer seg jo med stormskritt, og mange er på utkikk etter en god julegave til barn. Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gi til barna, og da er det fint med noen julegavetips. Hva barna liker og vil ha, varierer stort etter alder, kjønn og interesser. Likevel er det noen gaver som passer mange. Det skal vi ta en titt på her. 

Årets beste julegaver til barn 2024

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Personlig dyrebuss i tre - Trixie

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Personlig racerbilbane i tre - Trixie leketøy

LED Galaxy Light

Babylue med trykk

Personlige sokker med ansikt

Sjokolade med egen personlig tekst

Personlig barnesekk - Kanin - Trixie

Personlig Trixie aktivitetsboks i tre

XXL Toblerone med navn - 4,5 kg

Personlig oppblåsbar bjørn - Brodert med navn

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Sokker med trykk

Gigantisk Enhjørning - Hvit

Personlig trillevogn i tre til små barn

Inngravert lastesykkel i tre

Personlig tilpasset teddy-ryggsekk

Baby lekedrakt med trykk

Gigantisk Bamse - Supergigantisk

Personlig tilpasset barneforkle - Svart

Adapt-A-Desk sammenleggbart laptopbord

Gigantisk Bamse - Gigantisk

Hengestol - Outlust

Coca Cola minikjøleskap

Cozy Gigantisk bamse

Cozy supergigantisk teddybjørn

Guardians of the Galaxy Groot-lampe

Personlige sokker med ansikt - Superhelt

En Bøtte Med Nutella

Personlige sokker med ansikt - Hund

Ice Cream Maker - Chillfactor

Fotball med navn

Frisbeegolf-sett mini

Gigantisk Sjokolade Toblerone

Harry Potter Polyjuice Potion fargeskiftende lampe

iDventure Cluebox Davy Jones Locker

Happy Horse - Personlig Rabbit Richie kosekanin...

Chipsbolle med doble dipp-skåler - KitchPro

KitchPro boblevaffeljern

KitchPro Mini Donut Maker

KitchPro Potetgull- och Dippskål

Lampen Mood Book

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Slackers Ninja Line klatrebane

Personlige sokker med ansikt - Katt

Snug Rug Hoodie

Spralla bokseball til skrivebordet

Spralla Cornhole Game-kastespill

Spralla® Target Ball

Ugears 3D-puslespill som blir safe

Zenkuru kroppspute til barn

Årets julegaver til barn  2024

I julen skal man gjerne kjøpe julegave til barn, og sannsynligheten for at de ikke blir brukt så alt for lenge, er stor. Det er typisk at man kjøper leker som de vokser fra seg, eller bare bruker en kort periode. Hvis man har lyst til å kjøpe en gave som varer litt lengre, så har man muligheten til det. Slike gaver er kanskje ikke de aller morsomste akkurat nå, men de vil definitivt vokse på dem når årene går. 

Du kan for eksempel starte en sparekonto til barna dine. Da kan du be venner og familie om å heller sette inn penger på kontoen, istedenfor å kjøpe gaver. Du kan også gi en liten ting i tillegg, for eksempel en leke de gjerne vil ha, eller noe annet de trenger. Selv om barnet kanskje ikke tenker at dette er en kul julegave til barn nå, så er det definitivt noe de kommer til å sette pris på senere. 

Hvis barnet ditt er i en overgangsfase fra mindre, til litt større barn, så kan du også finne gaver som varer. Det kan for eksempel være en ny seng! En god seng er jo noe man trenger hele liver, og ved å kjøpe en som er av høy kvalitet, og i en god størrelse, så kan den vare i mange år fremover.

 

Praktisk julegave til barn

Julen er en god mulighet til å gi en praktisk julegave til barn, som de også kommer til å bli veldig glad for. Det er jo dyrt og ha barn, og de trenger stadig nye ting i hverdagen. Hva med å overraske barna med nye, kule ski til jul? Utstyr til ski, snowboard og skøyter kan fort bli for smått, og i noen aldre varer det kun en sesong eller to. Det finnes mye skiutstyr til barn i butikkene rundt jul. Hvis barna har bruk for noe nytt til skolen, så kan dette være årets julegave til barn. Det være seg en ny skolesekk, et pennal eller et nettbrett. 

 

Populær julegave til barn

Hva som er populært blant barn endrer seg ofte. Det kommer stadig en ny film eller serie, og nye folk som blir populære. Dessuten kommer det an på alder og kjønn, og ikke minst interesse. Her har vi samlet noen av de lekene som kommer til å være årets mest populære julegave til barn. 

 

Elektronikk

Elektroniske duppedingser er alltid populært å få. Tilbake i tiden var det enkle spillemaskiner eller dvd spillere som var kult. Nå er det litt mer avansert. Mange barn i dag ønsker seg nettbrett eller smarttelefoner. Disse kan både brukes til å kontakte andre, spille spill og til skole. Den nye PlayStation 5 vil definitivt også være en populær gave i år, som mange barn kommer til å ha høyt på ønskelisten.

 

Paw Patrol leker

Paw Patrol har blitt utrolig populært den siste tiden, og kan være tema for årets julegave til barn. Dette er en animert serie for barn, der en gruppe hunder opererer som byens viktigste innbyggere. Du kan kjøpe de mange figurene, og kjøretøyene de bruker. Da kan barna lage sin egen Paw Patrol by, og lære om viktige yrker som politi, brannmenn og håndverkere. 

 

Tilhører de nye Disney filmene

Disney er ansvarlig for mye av det som blir populært for barn. Det husker vi nok selv fra da vi var unge. Det kommer nemlig ikke bare ut en film, men også en haug av varer med samme tema. Noen av Disney-filmene som er mest populære blant barn nå for tiden, er Frost, Encanto og Moana. Til disse kan du kjøpe klær, bamser, sengesett, skolesekker og mye, mye mer!

 

Julegaver til jenter  

Når man skal kjøpe julegave til barn, så gjelder det å holde seg oppdatert på hva som er kult. Hvilke filmer liker de, og hva snakkes det om på skolen. Det finnes også noen ting som er klassiske, og som aldri helt går av moten. Kanskje det er dette du skal gi i gave til barnet ditt? Her er noen fine julegaver til jente. 

 

Barnesminke

Jenter blir ofte interessert i sminke i en tidligalder. Det kan være fordi de ser det på internett, eller fordi mamma bruker det. Det finnes sminkeprodukter som er spesielt egnet for barn, som de kan få lov til å leke med. Dette kan være alt fra lipgloss og øyenskygge, til neglelakk. Slike produkter kan være en god julegave til barn. Da slipper de å stjele din dyre sminke!

 

Pynt til rommet

Småjenter er glade i å pynte på rommet sitt, og få det hyggelig. Dette kan du gi i julegave. Hva med å kjøpe noen søte lyslenker som gir et fint lys på soverommet? Det finnes også plakater og andre pynteting som kan være med på å gjøre det litt ekstra hyggelig for dem og sove og leke der. 

 

Dukker og Barbie

En klassisk gave som ofte slår an hos jenter, er dukker og Barbie. Dette er leketøy man kan ha i lang tid, og som kan gå i generasjoner. Det finnes et stort utvalg av slike dukker i dag, som man kan kjøpe for å fylle opp kolleksjonen. Du kan også kjøpe klær til Barbie og dukker, slik at de er klare for enhver anledning. 

 

Build-a-bear

Det er alltid hyggelig å få kosebamser, og de kan også gjøres mer personlige. Med build-a-bear kan du ta med barna dine og få laget en helt unik bamse! De velger selv hva den skal hete, hva den har på seg og hvordan den skal se ut. Dette er ikke bare morsomt for barnet å dra hit, det gir dere også en mulighet til å gjøre noe sammen. 

 

Julegaver til gutt

Det er lov å tenke litt kreativt når du skal gi en julegave til barn, også når det er gave til en gutt som står for tur. En god ide kan være å høre med barnet hva de ønsker seg, og hva som er kult nå for tiden. Ofte kommer gaveønsker fra hva venner har, eller hva som er populært på skolen. Her er noe av det du kan gi i julegave til gutt.

 

Playstation

Dette er nok årets julegave for mange! Den nye PlayStation ser ikke bare kul ut, den har også mange kule spill man kan teste ut. Dette er en noe dyrere julegave til barn, men er også en som varer i lang tid. Dessuten kan spill og flere kontroller være gaver de kan ønske seg fremover i tid!

 

Elektrisk sparkesykkel

Disse finnes virkelig over alt nå, og kan leies fra ulike selskaper. Men, hva med å ha sin helt egen elektriske sparkesykkel? Disse er smarte fordi de kan brukes når barna skal på skolen, kjøpe noe på butikken for deg, eller dra på fotballtrening. Hvis de er gamle nok så klarer de det til og med kanskje alene, noe som gir deg litt mer frihet i hverdagen. 

 

LEGO

Dette er en klassisk gave som aldri slår feil. Et kult legosett er en super julegave til gutt, og varer dessuten i lang tid. De kan bygges opp og ned så mange ganger de ønsker, eller så kan man bruke delene til å bygge noe fra egen fantasi. Det å bygge LEGO og løse praktiske problemer er god hjernetrim for barn. Det får de også vekk fra skjermen for en stund, noe som er bra. 

 

En fjernstyrt bli

Gutter er gjerne litt mer opptatt av fart og spenning. Fjernstyrte biler kan være en kule julegave til barn, som de kan ha i lang tid fremover. Det finnes mange slike biler på markedet, i forskjellige modeller. Du kan gå for en kul sportsbil som går raskt, og som er ekstra gøy å leke med. 

 

Julegaver til barn 10 – 12 år

Det er enkelt å kjøpe julegave til barn når de er små. Babyer har jo ikke så mye forhold til hva jul er, og småbarn blir som oftest glad for det meste. Når barna blir litt eldre derimot, så blir ting litt mer komplisert. Da kan det være de har venner som får ting de gjerne også har lyst på. Sosiale medier og film gjør også at de finner ting som ser kult ut. 

Skal du kjøpe julegaver til barn 12 år, så bør du se på hva som er populært i denne aldersgruppen. Hør med andre foreldre som har barn på samme alder. Du kan også sjekke sosiale medier, og lese gavetips i aviser og andre steder på nett. Dette kan gjøre det litt lettere for deg, og gi noen gode julegavetips til barn som du kanskje ikke hadde kommet på selv. Hva som er kule julegaver til barn, varierer jo selvsagt også fra et barn til et annet. 

 

Voksne julegaver til barn

Når barn nærmer seg tenåringsalderen, så kommer ofte ønsket om å bli mere voksne. Da er man gjerne litt ferdig med leker, og har mer lyst på noen kule «voksenting». For mange er dette alderen der de får seg sin første mobiltelefon, og dette kan være gode julegaver til barn 10 år.

Det er ingen hemmelighet at teknologi blir en større og viktigere del av hverdagen vår, og en mobiltelefon passer godt i denne alderen. Husk at det finnes brukte telefoner du kan kjøpe. Ellers kan det også være smart å ikke kjøpe den aller dyreste og nyeste modellen, i tilfelle den blir ødelagt eller borte. Hvis du har en gammel mobil liggende så kan dette være en god første telefon å få.

 

Julegaver på budsjett

Når julen nærmer seg, så kommer ofte spørsmålet om penger og budsjett opp. Det er en dyr tid vi skal inn i, og mange utgifter som skal dekkes. Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe en dyr julegave til barn, selv om man gjerne ønsker det. Men, fine julegaver trenger ikke å koste mye! Det finnes så mange gode gaver der ute som du kan få til en billigere penge. Opp til en viss alder så har ikke barn noe særlig forhold til penger og pris på ting uansett. 

Et godt tips når man skal kjøpe gaver, er å finne ting brukt. Vi mennesker kjøper alt for mye ting. Disse blir gjerne kastet, eller aller helst solgt i etterkant. Tar du deg en tur på Finn.no, Tise eller Facebook Marketplace, så vil du trolig finne mange flotte brukte gaver. Disse kommer til en redusert pris, og mange av de ser dessuten helt nye ut. Dette er perfekt dersom du vil spare litt på årets julegave til barn, og passe på miljøet på samme tid.

Husk å planlegg gavene i god tid, da kan det bli billigere. Hvis du vet hva du kan kjøpe, så kan du være på utkikk etter gode tilbud. Rundt november er det mange butikker som har kampanjer og tilbud i forbindelse med Black Friday. Da kan det være at det er tilbud på kule julegaver til barn, som gjør det litt billigere for deg. 

 

Finn årets julegave til barn

Det kan være vanskelig, men det er ikke umulig å kjøpe julegave til barn. Det finnes jo mye der ute som du kan kjøpe. Du kan få inspirasjon til gaver her, eller ved å sjekke på nett og i kataloger fra lekebutikkene. Det kan også være smart å spørre barnet hva de gjerne ønsker seg, fordi det alltid er nye ting som er populært og «viktig å ha». Husk at julen kan være en god mulighet til å gi julegaver som er praktiske og langsiktige, og at det finnes mange gode gaver på budsjett. Det viktigste er at man skaper en fin og hyggelig tid sammen, og at julen blir noe alle gleder seg til.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne