Dåpsgave til jenter - Årets beste barnedåb gaver

Dåpsgave til jenter 2024 – Årets 30 beste barnedåb gaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når en jente skal døpes, så er det mange som har lyst til å gi en gave for å feire den store dagen. Dåpsdagen til et barn er jo noe veldig stort, og en av de første dagene man virkelig feirer i et barns liv. Det finnes mye flott man kan gi i gave for å markere dagen, men hvordan skal man velge den perfekte gaven? Her skal vi ta en titt på noen gavetips til dåpsgaver til jenter, for å gjøre det litt lettere for deg å velge.

Årets beste dåpsgaver til jenter 2024

Personlige fotobøker

Personlige plakater til barn

Baby badeslag med navn

Personlig Milestone® babyplakat - Stjernetegn

Barnestol - Grå

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

LED Galaxy Light

Babylue med trykk

Personlig Milestone® babyplakat - Brev

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Gigant-teddybjørn med t-skjorte med trykk - 130...

Gigantisk Enhjørning - Hvit

miffy barnas bestikk

Inngravert lastesykkel i tre

Baby lekedrakt med trykk

Gigantisk Bamse - Supergigantisk

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Baby sengetøj med navn

Graverte sølvarmbånd - Mor & datter

Baby- og barneklær - LuksusBaby

Gigantisk Bamse - Gigantisk

Baby bodystocking med navn

Barnebestikk med inngravering

Aktitivetstepper

Personlige smokker - hvite - sett på 2

Cozy Gigantisk bamse

Hjerteformet eske med evighetsroser

iDventure Tin Woodman's Heart gaveskjulested

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Hva er vanlig å gi i dåpsgave til jenter?

En god måte å finne ut hva man skal kjøpe i dåpsgave, er å se på hva som er populært å gi. Det er flere tradisjoner knyttet med dåp, og typiske ting man gjerne gir når noen skal døpes. Dette gjelder også når man ser etter en dåpsgave til jenter. Selv om det ikke er noen regler for hva man skal gi, så velger mange å gi noe som kan hjelpe barnet i fremtiden. Det kan gjerne være økonomisk hjelp. Derfor er det populært å gi penger, eller artikler av sølv.

Sølv-trenden stammer flere hundre år tilbake i tid, da sølv hadde svært høy verdi. Disse gavene kunne derfor sørge for mer økonomisk frihet i fremtiden. Nå er ikke sølv fullt så mye verdt, men snarere en fin og bæredyktig tradisjon der man kan gi noe spesielt som varer lenge.

Man kan også gi en mer personlig dåpsgave, eller dåpsgaver til jenter som også er en opplevelse til når de blir litt eldre. Andre velger å gi penger inn på en sparekonto, eller økonomisk støtte på et annet vis. Sist, men ikke minst så er det mange som gir barne- og babyartikler, som leker, klær og babyutstyr. Dette er noen av de mange gavealternativene man har når man skal kjøpe en dåpsgave til jenter eller gutter. En gjenganger er at man som baby skal kunne ha gavene i lang tid, og at de skal øke i verdi ettersom årene går. Man kan jo tross alt som baby ikke huske dåpsgavene sine.

Se også: Dåpsgaver til gutt

 

Smykker i dåpsgave til jenter

Hvis du er på utkikk etter et dåpsgave tips som du kan bruke når du ser etter en dåpsgave til jenter, så er smykker noe å vurdere. Dette er en av de mange gavene det er populært å gi som dåpsgave til jenter, fordi det kan være lenge, og fordi det er pent å se på. Det finnes mange forskjellige smykker man kan gi, og man kan også personlig gjøre de ytterligere ved å inngravere de. En smykke dåpsgave kan for eksempel bli inngravert med navnet til barnet, fødselsdato, eller dato for dåpen.

Man kan gi smykker i gull eller sølv, som er i god kvalitet og varer i lang tid. Noe som er verdt å tenke over når man kjøper smykker i dåpsgave til jenter, er at de bør kunne justeres i størrelsen. Dette er jo et smykke man gjerne vil beholde resten av livet, og da er det fint å kunne endre størrelsen på det.

Det er mange forskjellige smykker man kan gi. Enten kan man gi noe som barnet kan bruke allerede nå, eller noe hun først vil kunne bruke når hun blir litt eldre. Et sølvsmykke med et hjerte er for eksempel fint hele livet. En diamantring er nok noe man vil vente litt med å starte å bruke, mens et armbånd er noe man kan bruke fra man er liten dersom det bare er justerbart. Det er rett og slett opp til deg hva du ønsker å gi av smykker.

 

Pengegaver i dåpsgave til jenter

En annen populær gave til barnedåp, er penger. Dette er ikke noe barnet har et forhold til nå, men noe som kan hjelpe dem i fremtiden. Det er et godt alternativ dersom man ønsker å gi en investering, og noe som vil øke i verdi. I en dåpsgave til jenter kan man for eksempel starte en sparekonto som kan fylles med penger i løpet av årene. Du kan gi et beløp til dåp, og deretter gi penger her når jenta har bursdag, eller på julaften. En slik gave er ikke noe man nødvendigvis setter pris på som barn, men det kommer godt med når man er eldre, og skal finansiere større kjøp som bolig og bil.

Man kan lage en sparekonto som er satt av til noe helt spesielt, for eksempel til å kjøpe sitt første hjem, til bryllup, eller noe helt annet. Man kan også la jenta velge selv hva pengene skal gå til når hun er voksen. Istedenfor å gi penger på en konto i barnedåp gave, så velger noen å kjøpe aksjer, eller investere i fond på vegne av barnet. Dette kan være en god mulighet til å la pengene vokse, slik at beløpet kan bli enda større når pengene skal gis til konfirmasjon eller når barnet blir 18 eller 20 for eksempel.

Dersom du velger å gi penger i dåpsgave til jenter, så er du i det minste sikret gaver til jul og bursdag de neste årene. Da er det enkelt å bare sette gavebeløpet inn på kontoen.

Se også: Moderne dåpsgaver

 

Hvor mye gir besteforeldre i dåpsgave?

I tillegg til spørsmålet om hva man kjøper i dåpsgave, kommer ofte spørsmålet om hvor mye man skal gi. Det er jo ikke sånn at man er i dåp så ofte, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hva man skal gi. Dessuten varierer det normale beløpet å gi i dåpsgave etter egen økonomi, og etter relasjonen man har til barnet og familien. De som gjerne gir mest i dåpsgave, er besteforeldre. Det er jo ikke så rart at de gjerne vil gi en flott dåpsgave til jenter de er besteforeldre til!

Hvor mye man som besteforelder bruker på dåpsgave er forskjellig. Beløpet kan ligge på alt fra 1000 kroner, til flere titalls tusen. Det kommer rett og slett an på hvor mye penger man har muligheten til å bruke, hvor mye man har lyst til å bruke, og hva som er normalt i din familie. Dessuten er det mange som velger å gi arvestykker i dåpsgave til jenter, som på sett og vis har en uvurderlig verdi.

Men hva med resten av familien og venner? De skal jo også gi noe i dåpsgave til jenter, og hvor mye skal disse gavene koste? Også her er svaret noe komplisert, nettopp fordi det ikke er et beløp som passer alle. Dåpsgaver til venner og kollegaer kan ligge på rundt 200-500 kroner. Til nieser og nevøer rundt 500-1000, og noe mer dersom man er fadder til barnet. Det kan være lurt å forhøre seg med andre før man kjøper en dåpsgave til jenter.

 

Sølvtøy i gave

Hvis man ønsker å gi sølv i dåpsgaver til jenter, så har man mange alternativer å velge mellom. Sølv er flott å få i gave til dåp, fordi det bærer en lang tradisjon, og fordi det varer lenge. Man kan for eksempel gi servise, bestikk, kopper, smykker eller pyntegjenstander i sølv som en dåpsgave til jenter. Slike gaver er typisk også inngravert med en hyggelig melding, eller med informasjon om barnet. Slike gaver er sikre vinnere når noen døpes, og de finnes hos de aller fleste gullsmeder. De er enkle å kjøpe, og gode alternativer dersom du ikke vet hva du skal kjøpe i dåpsgave til jenter.

 

En personlig dåpsgave

Det er mange dåpsgaver til jenter som er utrolig flotte, men for noen kan de bli litt upersonlige. Penger, smykker og annet sølvtøy er jo noe de aller fleste vil sette pris på når de blir litt eldre, men kanskje du vil gi en mer personlig tvist på gaven? Hva med å lage en flott bildebok der man kan lime inn bilder fra barnets første uker av livet? Du kan også la det være mye plass i boken, slik at foreldrene kan fylle ut boken med fine minner etter hvert som barnet vokser opp. Da har man noe å se tilbake på når man blir eldre, som kan være utrolig fint og mer verdifullt enn noen pengegave man kan gi.

 

Den perfekte dåpsgaven

Det er med andre ord veldig mye forskjellig man kan gi i dåpsgaver til jenter. Det finnes ikke en fast fasit på hva man skal gi, men noen ting er mer vanlig enn andre. Det aller viktigste er at man gir noe man selv synes er fint eller smart å gi, og som man tror barnet og foreldrene vil sette pris på. Mange synes det er mest å gi noe som vil få verdi i fremtiden slik at gaven kan få enda større betydning. Det finnes dåpsgaver til jenter i alle mulige prisklasser, og man kan finne mange fine gaver på budsjett. Det skal altså være mulig for alle å kjøpe noe de liker i dåpsgave, uten at det trenger å sprenge lommeboken.

Du kan ta en titt på noen av våre gavetips til dåpsgaver til jenter for å få inspirasjon, eller finne noe helt annet du kan gi i gave. Lykke til med kjøpet!

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne