POPULÆRE GAVER TIL BARN 2024

Personlige fotobøker

Personlig tilpasset massive sjokolader

Nøkkelringer med bilde og navn

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Personlig dyrebuss i tre - Trixie

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Personlig racerbilbane i tre - Trixie leketøy

Babylue med trykk

Personlige sokker med ansikt

Sjokolade med egen personlig tekst

Personlig barnesekk - Kanin - Trixie

Personlig Trixie aktivitetsboks i tre

XXL Toblerone med navn - 4,5 kg

Personlig oppblåsbar bjørn - Brodert med navn

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Sokker med trykk

Personlig trillevogn i tre til små barn

Gaveartikler

Se mer »

Gode gaver til barn i alle aldre

Få masse inspirasjon og gavetips, så du kan finne den rette gaven til barnet ditt. Om du skal finne en gave til en gutt eller jente, eller begge deler, kan du finne mange morsomme og spennende gavetips til barn her på Geniale Gaver. Du finner gavetips til barn i alle aldre. Helt fra nyfødte spedbarn fra 0 år og opp, til større barn på 12 år; altså rett før de blir tenåringer. Hvis du er på jakt etter gavetips til barnedåper, har vi også en hel kategori dedikert til dåpsgaver. Hvis du leter etter gaver til tenåringer, har vi en hel seksjon dedikert til gavetips til tenåringer som du bør sjekke ut. Hver jul lager vi også en gjennomført liste med årets beste julegave til barn det aktuelle året. Etter å ha utforsket de mange gavekategoriene, har du garantert funnet en eller flere gode gaveforslag som barnet ditt vil elske å få i gave.

 

Alle barn elsker gaver

Uansett om det er bursdagsgaver, julegaver, eller hvilken som helst annen gave… Så er det helt sikkert at alle barn ELSKER å få gaver! Og heldigvis har vi massevis av skjønne gavetips til barn. Alt fra personlige gaver til babyer, til gaver til ettåringer og oppover.

Når et barn får en gave, blir det ofte ekstatisk og klarer ikke å skjule glede og iver. Og hvorfor skulle de det? Den gleden som barn opplever ved å få gaver smitter av på oss. Når vi gir gaver til barn, og vi ser at de blir glade for dem, blir vi også glade. Derfor elsker vi voksne å gi gode gaver til barn, og de elsker å få dem. Dermed er både prosessen og opplevelsen ved å gi gaver til barn vakkert skrudd sammen i god harmoni, som er en win-win situasjon for alle involverte parter. Og jo mer takknemlige og glade vi ser at de blir for gavene vi gir dem, jo mer får vi lyst til å gi flere gaver til barnet. Akkurat som barn, kan ikke vi her i Geniale Gaver få nok av gode gaver!

 

Få de beste gavetipsene til barn

Gavetradisjonene er utbredt i dag, særlig når det gjelder gaver til barn. Det er ikke bare våre egne barn vi gir gaver og skal finne gaveideer til. Det kan også hende at du er en onkel eller tante som skal finne en god gave til din nevø eller niese. Det kan være at du er besteforelder og skal finne den perfekte gaven til barnebarnet. Eller det kan hende du har invitert til bursdagsfest hos en venn eller venninnes barn, og skal finne en gave til anledningen. Det er utallige anledninger til å gi gaver til barn. 

Det er ikke lett å alltid være kreativ og komme med nye gode gaveideer til de små. Men det er akkurat det vi kan hjelpe deg med her på Geniale Gaver: Å finne inspirasjon og gavetips, så du kan finne den perfekte gaven til barn, til alle aldre og anledninger.

 

Gaver til babyer og de minste barna (0–2 år)

Allerede fra fødselen av, blir barn innviet i tradisjonen med å få gaver. Vi gir gaver til babyer, før de overhodet kan forstå konseptet om gaver. Men selv om de små spedbarna ikke forstår hva en gave er, er det ikke helt likegyldig hva vi gir dem. Kanskje har du selv en bamse, et halskjede eller en sparegris som du har fått i dåpsgave eller 1 års bursdagsgave. Mange store barn og voksne har fremdeles disse gavene, som de har fått, overhodet før de kan huske dem. Disse gavene har ofte en stor følelsesmessig verdi. Det er gaver som ikke kan erstattes og har en affeksjonsverdi som det ikke kan settes pris på. Derfor er en gave til en 1 åring, 2 åring eller også babyer, like viktige som gaver til barn som er eldre.

 

Gaver til 1 års bursdagen

1 års bursdagen er barnets første bursdag, og det blir det ofte gjort en stor ting ut av. Mange har den tradisjonen at barnet får en hel kake for seg selv, den første bursdagen. 1-åringen blir som regel nysgjerrig, interessert og lykkelig over å få en hel kake for seg selv, og går til angrep med begge hender ned i kaken, hvor håndfuller av bursdagskake skiftevis blir ført opp til munnen, helt i ekstase. Familien ser smilende og leende på, og det blir tatt opp videoer og knipset bilder. Bursdagskaken blir sjelden spist opp, men hele opplevelsen gjør det verdt det.

Det er ikke uten grunn at vi gjør mye ut av barnets 1 års bursdagsgave. Barnet har klart sitt første leveår i livet og den store verden, og det skal naturligvis feires. Og til feiring av bursdagen, skal det selvfølgelig være bursdagsgaver til det 1 årige bursdagsbarnet. Men hva gir man i gave til en ettåring? Populære gaver til små barn er for eksempel søte bamser, bildebøker og leketøy i tre som de kan være kreative med. Det er mange muligheter. Heldigvis har vi samlet våre favoritt-tips for gaver til ettåringer og toåringer, så du kan finne den perfekte gaven til den lille.

 

Finn de beste gavene til barnedåp

Den første store anledningen til ære for barnet, er barnedåpen. Tradisjonen tro, skal barnet ha et navn. Denne seremonien er samtidig den første anledningen til å gi en gave til barnet, da den ofte feires før barnets første burssdag. I Norge har vi tradisjon for å gi helt bestemte dåpsgaver til de små. Disse tradisjonelle dåpsgavene gis ofte fra den nære familie. Det kan være et halskjede med gravering, sølvbestikk med navn på, en flott sparebøsse eller et vakkert smykkeskrin hvis det er en jente.

De uskrevne reglene for de tradisjonelle dåpsgavene til barn, er dog ikke hamret inn i stein, og som sagt er det ofte de nære i familien, som for eksempel foreldre og besteforeldre som gir disse. Av andre gode gaveideer til dåpsgave, er for eksempel en bamse, en sutteklut eller et lekkert teppe. Disse kan samtidig gis i babyfargene lyseblå eller rosa, avhengig av om barnet er gutt eller jente. Her på siden har vi en hel del geniale gavetips til babyer, når de skal døpes. Hvis du er på utkikk etter en søt eller personlig gave til barnedåpen, kan du helt sikkert finne den perfekte gaven til det barnet du skal gi dåpsgaven til.

 

Leketøysgaver til barn i barnehagealderen (3-5 år)

3-5 års alderen er barnehage-alderen. I denne alderen er barn bevisste om gavene de får, og hva gaven er for noe. For eksempel er ikke en ny genser alltid en innertier for barn i denne alderen. De vil mye heller ha leker. Da er for eksempel en lekebil en større suksess, hvis du skal finne gaver til gutter. Er det til en jente, vil en dukke være mye mer interessant. Barna begynner å utvikle sin personlighet og det begynner å bli viktig å finne de gaveideene til barn som passer perfekt for dem. Samtidig er det i denne alderen, hvor det begynner å bli relevant å skjelne mellom gaver til jenter og gutter.

Gode leketøysgaver til 3-5 årige gutter, som ofte er en sikker gave, er for eksempel leketøysbiler, dyre-/dinosaurfigurer eller en lekemotorsykkel de kan kjøre på. Husk at barn i denne alderen er fulle av energi og de prøver ut grensene. De er i den alderen hvor de liker å kaste lekene, for å se hvor mye de forskjellige tingene tåler. Når du skal finne gaver til barn i denne alderen, er det ofte en god ide at leketøyet er robust og kan tåle en del. Her på Geniale Gaver kan du finne atskillige gode lekegaver til gutter på 3, 4 og 5 år.

Inspirasjon til gode gaver til 3-5 år gamle jenter, kan for eksempel være dukkevogner med dukker, et lekekjøkken eller stort sett alt av leker fra Elsa fra Frost. De aller fleste jenter i denne alderen ELSKER Elsa fra Disney-filmen Frost. Leketøys-gaver til 3 årige, 4 årige og 5 årige jenter, kan du få massevis av god inspirasjon til her på denne siden.

 

Gode gavetips til barn i skolealderen (6-9 år)

6 til 9 årige barn, er barn som har startet på den første delen av sitt skoleliv. De begynner så smått å bevege seg vekk fra småbarns-leker og blir interessert i ting som er litt «kulere», og som de kan fortelle om til vennene på skolen. Det er det viktig å ta høyde for, når du skal finne gaver til barn i denne alderen. 

Til gutter kan det for eksempel være en fjernstyrt bil, en action-mann eller noen kreative leker, hvor de kan bygge og utfolde seg. Til jenter kan det for eksempel være dukkehus med mer moderne dukker, eller jente-leketøysfigurer som er populære der og da. Det kan også være et leke-sminkesett eller lignende. Ofte er det en slager, hvis det er lyse jentefarger som rosa eller lilla.

I tillegg til leketøysgaver, er det også i denne alderen at barna kanskje skal ha sin første sykkel, sparkesykkel eller rulleskøyter. Hvis de har begynt å interessere seg for sporter som fotball eller ridning, er det også ideelt å finne gavetips som kan brukes til dette. Du har et stort utvalg av spennende gaver til barn i 6-9 års alderen, gutter så vel som jenter. Både leker, ting til hobbyer og mange andre interessante gavetips til barn i denne alderen.

 

Kule gaver til store barn (10-12 år)

Når de blir eldre, blir det som regel vanskeligere og vanskeligere å finne gode ideer til gaver til barn. Delvis fordi de får forskjellige personlighet og får forskjellige interesser og hobbyer. Dermed betyr det at gavene skal være enda mer personlige og gjennomtenkte, enn da de var yngre. 10-12 års alderen, er samtidig alderen hvor de er store barn, rett før de begynner på sitt tidlige tenåringsliv. De blir mer selvstendige, møter nye mennesker og utfordringer – og de får nye venner. Alle disse faktorene får innflytelse på hvilken type barn de er, og hva de interesserer seg for. Det kan være alt fra fotball, til PC-spill, til ridning, til å stå på sparkesykkel osv. For å finne den perfekte gaven til barn i denne alderen, er det essensielt å vite hvilke særskilte interesser og hobbyer barna har.

Det er også i denne alderen, hvor det nok begynner å bli litt dyrere å kjøpe gaver til barnet. Spillkonsoller som PlayStation, Nintendo og PC-spill står stort sett alltid på barnas ønskeliste. De skal kanskje også ha et nettbrett på et tidspunkt, og de ønsker seg helt sikkert en mobiltelefon i julegave, hvis de da ikke allerede har fått en. Generelt begynner gadgets og elektronikk å bli mer interessant i denne alderen. Det er for eksempel ikke uvanlig å se et par trådløse hodetelefoner eller annet utstyr til mobiltelefonen på barnas ønskeliste i denne alderen.

Her på Geniale Gaver kan du finne et stort utvalg av gaver til barn på 10, 11 og 12 år. Jenter så vel som gutter. Både gaver til hobbyen, spill og gadgets. Ved å se gjennom de mange kule gavene til barn, er jeg sikker på at du kan få masse inspirasjon, så du kan finne den perfekte gaven til barnet som du leter etter en gave til.

 

Små gaver til barn

I og med at barn får så mange gaver i løpet av et år, kan det raskt gå hen og bli en dyr fornøyelse for foreldrene. Men du trenger ikke alltid å gi dyre og store gaver til barn. Noen ganger kan det være helt fint med noen billige gaver. På siden vår, finner du gavetips i stort sett alle prisklasser. Helt fra billige små gaver til barn under 100 kroner, til dem som koster flere tusen. Her får du litt gaveinspirasjon, til små gaver til barn.

 • Bamser – Har du sett de morsomme vendbare bamsene? Bamsene har 2 sider, en sur og en glad. Bamsen kan enkelt vendes etter barnets humør. En av de små gavene til barn, som samtidig er billig og supermorsom. Du kan også få personlige bamser, hvor barnets navn eller et bilde er på bamsen, eller på bamsens genser. Det er en personlig gave til barn, som helt sikkert vil falle i smak.
 • Plakat til rommet – Du kan få plakater til barn i alle aldre. Helt fra dåpsplakater i dåpsgave, til kule plakater til de eldre barna, og alt imellom dette.
 • Personlig mobilcover – et personlig mobilcover er en av de annerledes små gavene til barn, som samtidig er personlige. De velger hvilket bilde det skal være, og så får barnet sitt helt eget personlige cover. De er dessuten supergode som gaver til store barn.
 

Morsomme gaver til barn

Det gjør ikke noe å veksle litt på gavene en gang imellom. Har du gitt en personlig gave ved en anledning, kan du fint gi en morsom gave neste gang. Morsomme gaver til barn kan for eksempel være en bokseball til skrivebordet, en 3D-printer penn eller en hemmelige eske (finn dem i artikkelen med gaver til 12 åringer – de skal sees!).

Så er det de mer åpenlyst morsomme gavene, som diverse morsomme spill, elektroniske gadgets og overdimensjonerte kjempe-sjokolader. Alle disse gaveideene finner du naturligvis blant de mange tipsene til gaver, og mange av dem finner du på topp 50-listen over populære gaver til barn, som du kan lese ovenfor.

 

Hva gir man til barnet som har alt?

Har barnet som du skal gi en gave til, alt? Alt det kule leketøyet, de nyeste gadgetsene og alle de morsomme spillene? Selv om barnet du skal gi gave til, har mange ting, er det fremdeles gode gaveideer som nok skal bli godt mottatt. For eksempel er både opplevelsesgaver og personlige gaver til barn kjempepopulært, og begge deler er noe selv barnet som har alt kan bruke.

Av opplevelsesgaver til barn, kan du gi alt fra gavekort til morsomme matlagingskurs, en tur i tivoli, en dyrehage eller en kinotur. Snakker vi om personlige gaver til barn, kan det være en bamse med navn. Til de eldre barna; en notatbok, genser eller pute med bilde på. Det er mange gode gaveideer til barn – selv til et barn som har alt.

FAQ - Ofte stilte spørsmål om gaver til barn

Gaven til barnet som har alt

 • Personlig barnebok, hvor barnet er hovedpersonen
 • Popcornmaskin i kinostil
 • EXIT: Puzzle Escape Room spill
 • Personlig Toblerone
 • Nattehimmel til projektor til rommet
 • 3D-teppe med optisk illusjon
 • iDventure cluebox
 • Drømmejungelen bok: Beroligende godnatt-historier
 • Stor personlig bamse med bilde
 • Vendbare bamser for å vise følelser
 • LEGO
 • Månelampe

Gaver som slår an i alle aldre:

 • Stjernehimmel-projektor til rommet
 • Personlig XXL Toblerone
 • Supergigantisk bamse
 • Sekkestol til barn
 • Plakater til rommet
 • Fotballgaver
 • Bøker
 • Morsomme spill
 • En ny sykkel (eller løpesykkel til de minste)
 • Opplevelsesgaver

Mest populære leker til barn i år:

 • LEGO
 • PAW Patrol
 • Gurli Gris
 • Disneys Frost
 • Lekekjøkken og lekemat
 • Dukker og dukkehus
 • BRIO
 • Bamser
 • Aktivitetsleker
 • Løpesykler og sparkesykkel
Denne artikkelen er anmeldt av Bjørn Nilsen (5/5)
5/5

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne