Moderne dåpsgaver - moderne gaver til barnedåp

Moderne dåpsgaver 2024 – 25 moderne gaver til barnedåp

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Dåp er en virkelig spesiell dag. Det er en måte man kan komme sammen på og feire et nytt liv, og at noen får navnet sitt. Det er mange tradisjoner knyttet til dåp som det er vanlig å følge, men du kan også gå litt utenom det vanlige. Deriblant kan man velge å kjøpe moderne dåpsgaver, som er en liten tvist på de typiske gavene man ofte får. Her skal vi se på noen gavetips til deg som er på utkikk etter moderne dåpsgaver, slik at det blir litt lettere for deg å kjøpe en gave!

Årets beste moderne dåpsgaver 2024

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Personlige plakater til barn

Baby badeslag med navn

Personlig Milestone® babyplakat - Stjernetegn

Barnestol - Grå

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

LED Galaxy Light

Babylue med trykk

Personlig Milestone® babyplakat - Brev

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Gigantisk Enhjørning - Hvit

miffy barnas bestikk

Inngravert lastesykkel i tre

Baby lekedrakt med trykk

Gigantisk Bamse - Supergigantisk

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Baby sengetøj med navn

Graverte sølvarmbånd - Mor & datter

Baby- og barneklær - LuksusBaby

Gigantisk Bamse - Gigantisk

Brodert badehåndkle for baby

Baby bodystocking med navn

Barnebestikk med inngravering

Aktitivetstepper

Personlige smokker - hvite - sett på 2

Cozy Gigantisk bamse

Guardians of the Galaxy Groot-lampe

Fotball med navn

Hjerteformet eske med evighetsroser

iDventure Tin Woodman's Heart gaveskjulested

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Slik finner du moderne dåpsgaver 2024

Hvis du aldri har vært i en dåp før, eller aldri har kjøpt en dåpsgave tidligere, så kan det være vanskelig å vite hva det er man skal gi. Vel, man kan jo gi så og si hva som helst, men det er enkelte ting som er mer tradisjonelle, populære og mer egnet å gi. Noen av de tradisjonelle gavene som man typisk gir til dåp, er ting laget av sølv, eller penger i en eller annen form.

Tradisjonen med å gi sølv artikler i gave stammer fra flere hundre år siden. Da var sølv svært verdifullt, og man ga det til barn som skulle døpes for å sikre de økonomisk i fremtiden. Nå er det ikke like verdifullt, og sølv blir ofte byttet ut med penger. Likevel holdes tradisjonen oppe, og det er ikke unormalt å få smykker, bestikk, rammer eller pyntegjenstander av sølv i gave.

Det er mange som heller ønsker å satse på moderne dåpsgaver når de skal gi noe til den lille. Dette kan være en morsom vri på det man ofte gir, og en måte å få gaven sin til å skille seg ut på. Dessuten kan det gi barnet enda flere fordeler i fremtiden. Det er en hel haug med moderne dåpsgaver man kan gi, og det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser.

Se også: Personlige dåpsgaver

 

En moderne tvist på en tradisjonell gave

En fin måte å gi moderne dåpsgaver på, er å finne tradisjonelle gaver og gjøre de med en liten tvist. Det er for eksempel vanlig å gi sølv i ulike varianter, men hva med å gi noe som er mer personlig og moderne? Det finnes mange kjente designere som lager flotte små skulpturer, vaser, smykker og pyntegjenstander som man kan inngravere med en koselig beskjed. Disse er ikke ting babyen vil ha noe forhold til enda, men noe de kan bli glade i når de blir litt eldre.

Du kan også lage moderne dåpsgaver som er basert på teknologi. Hva med å lage et digitalt album som man kan putte flotte minner i? Du kan lage en slags digital portefølje der man kan legge inn kapitler i livet, skrive om store hendelser og lage en tidslinje med fine bilder. Denne kan gjøres helt privat, og når barnet vokser opp kan de selv ha ansvaret for å oppdatere den.

Minner er jo tross alt noe av det flotteste man har, og det er noe man alltid vil sette pris på. Hvis du tar initiativet til å lage en slik side for minner og store hendelser, så kan det være lettere for foreldrene å huske å sette pris på det man har. Når man lagrer den digitalt så vil man alltid ha tilgang til den, og det er ikke mulig å miste minnene.

 

Hvor mye gir man i dåpsgave?

Hvis man skal kjøpe moderne dåpsgaver eller tradisjonelle dåpsgaver, så er det fint å vite hvor mye penger man skal bruke på gaven. Det er jo ikke en fast regel på dette, men det finnes noen typiske priser man kan veilede seg etter. Hvis du har en venn, kollega eller lignende får barn, som du ikke står så nært, så vil typisk prisen ligge på mellom 200-500 kroner. Da kan man gi en fin liten gave, eller bidra til sparing, uten at det blir en enormt stor eller dyr gave.

Står man derimot barnet og foreldrene litt nærere, det kan være et familiemedlem eller en god venn, så kan prisen på gave ligge på mellom 500-1000 kroner. Da har man råd til en litt større gave, som for eksempel passer til nieser og nevøer. Er man i tillegg fadder til barnet, så kan man gi noe ekstra i tillegg.

Besteforeldre er stort sett de som gir de dyreste gavene. Her kan prisen på gave ligge på alt fra 1000 kroner til flere titalls tusen. Hvor mye man velger å gi i gave vil komme an på hvordan økonomien din er, og hvor godt du kjenner barnet og familien. Det finnes mange flotte gaver som ikke koster mye, som en hjemmelaget gave, leker, barnebøker eller litt penger til sparing. Husk at det er tanken som teller, og at prisen på gaven ikke nødvendigvis gjenspeiler hvor god den er. Det er også mulig å forhøre seg med andre i familien angående gavebudsjett. 

 

En investering i fremtiden

Penger er en klassisk gave å gi til dåpen. Dette er en mulighet for å starte sparing som kommer godt med senere i livet, og det gir deg muligheten til å gi noe som barnet vil kunne dra nytte av i fremtiden. En baby legger dessuten ikke merke til hva de får i dåp, og da kan penger være et godt alternativ når man ser etter en god gave. Selv om penger i seg selv ikke er moderne dåpsgaver, så kan man gjøre det på en litt mer moderne måte.

Tradisjonelt sett får barnet en sparekonto i banken, eller penger inn i fond, aksjesparekontoer og lignende. Hvis man vil gjøre noe litt mer moderne og fremtidsrettet, så kan man jo kjøpe aksjer i noe man har troen på som moderne dåpsgaver. Mange selskaper nå til dags har store planer for fremtiden, blant annet ved å gå en grønnere og mer bærekraftig retning.

Hvis du både vil investere i barnets økonomiske fremtid, og i verden, så kan det være en god ide å kjøpe opp aksjer i slike selskaper. Det skal sies at dette er mer risikabelt enn å for eksempel spare på en sparekonto, men det er et dåpsgave tips som kan lønne seg stort om man investerer i det rette. Det finnes også andre mindre tradisjonelle ting man kan investere i til barnet som moderne dåpsgaver, blant annet klokker, kunst og vesker. Hvis du virkelig vil gi en moderne dåpsgaver, så kan du jo kjøpe kryptovaluta til barnet!

 

Opplevelser i dåpsgave

Generelt når man skal kjøpe gaver, så står man med valget om å kjøpe noe fysisk, eller en opplevelse. Man tenker kanskje at det ikke er mulig å kjøpe opplevelser i gave til babyer som skal døpes, men opplevelser kan faktisk utgjøre flotte, moderne dåpsgaver. Du kan enten gi en opplevelse som kommer senere i livet, eller en de kan få bruk for nærmest med det samme.

Et eksempel på sistnevnte er å melde de på en babyaktivitet! Babysvømming er veldig populært, og det kan være både hyggelig for foreldrene, og svært nyttig for barnet. Små barn kan lære seg å svømme fra de er veldig små, som faktisk kan redde de i farlige situasjoner. Ved å lære barnet å svømme er det større sannsynlighet for at de vil klare seg dersom de skulle falle i et basseng for eksempel.

Man kan også melde barnet på andre aktiviteter når de blir litt eldre. En fin dåpsgave til jenter kan være timer til ballett eller turn, og en god dåpsgave til gutt kan være en sport som fotball eller tennis. Man kan selvsagt melde barnet opp til hva man måtte ønske når det kommer til sport og aktiviteter.

Hvis du ønsker å gi moderne dåpsgaver i form av opplevelser som de kommer til å huske bedre, så kan du vurdere å gi de en reise senere i livet. Du kan enten gi hele eller deler av ferien i gave når de døpes, og gjennomføre den rundt konfirmasjonstider for eksempel.

 

Å finne perfekte moderne dåpsgaver  2024

Det er ikke bare, bare å finne perfekte moderne dåpsgaver. Det er jo så mye man kan kjøpe, både tradisjonelle gaver, og mer moderne dåpsgaver. Det kan være kult å gi noe som er nettopp moderne, eller mindre tradisjonelt i dåpsgave, fordi det skiller seg ut fra mye av det barnet trolig vil få fra andre. Skal du kjøpe gave til barnedåp kan du derfor vurdere å gi noe av det vi har foreslått her.

Moderne dåpsgaver kan være alt fra investeringer i mer fremtidsrettede selskap, en morsom opplevelse eller noe som er personliggjort. Det finnes moderne dåpsgaver i alle prisklasser, og det er viktig å huske at det er tanken som teller. En gave kan til og med være helt gratis dersom du velger å lage et digitalt album. Det krever litt tid, men er veldig rimelige og moderne dåpsgaver.

Du trenger altså ikke å sprenge lommeboken for å gi noe fint i gave til den nye verdensborgeren. Så lenge du tenker ut og finner en gave som har betydning, enten nå eller i fremtiden, så har du gitt en fantastisk gave. Lykke til med kjøpet!

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne