Gave til besteforeldre – Årets beste gavetips

Gave til besteforeldre 2024 – Årets 50 beste gavetips

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Gode gaver til besteforeldre – hva skal du gi? Det er et godt spørsmål, og her får du svaret. Besteforeldrene dine har garantert gitt deg en masse gode gaver. De står alltid klare med julegave, bursdagsgaver og små pengegaver; bare fordi… Når det står «fra bestemor og bestefar» på til og fra-kortet, vet du at det er en god gave som venter på deg. Den gleden vi får fra gavene fra våre besteforeldre, vil vi selvfølgelig gjengjelde. Og hvilken bedre måte er det å gjengjelde det på, enn å selv gi dem noen gode gaver?

I denne artikkelen finner du et godt utvalg av fine gaver til mormor, bestemor og farmor, samt geniale gaver til morfar, bestefar og farfar. Og selvfølgelig har vi noen helt fantastiske felles gaver til dem.

Gode gaver til besteforeldre

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Personlig tilpasset massive sjokolader

Grillsett med skinntrekk med navn

Personlig forkle - Multiface

Vinglass med gravering

Chili Klaus Hot Sauce gaveeske

Nøkkelringer med bilde og navn

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Mazzetti Pro - Massasjestol (Svart)

Inngravert serveringsplanker og skjaerebrett

Ølkrus med gravering

Personlige sokker med ansikt

Sjokolade med egen personlig tekst

Natur opplevelser

Vindu fuglebrett - Utenu

Personlige tøfler - Blå - Str. 36 - 38

Vinkasse av tre med inngraverte vinglass

Gaveeske BBQ

Sokker med trykk

Gaveeske Kjærlighet

Inngravert flaskeåpner i tre

Lovebox digital meldingsboks

Cosori airfryer

Personlig inngravert lommelerke - skinnimitasjon

Gravert osteskjærebrett i tre med bestikk

Elektrisk varmepledd deluxe - Cozy

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Roomba robotstøvsugere

Personlig kjøkkenutstyr i bambus

Treknivblokk (inkludert knivsett)

Automatisk såpepumpe

Badekåpe til kvinner

Badekåpe til menn

Gaveeske til Kaffeelskeren

Gaveeske til sjokoladeelskeren

Bilde på massive sjokolader

Personlige ovnshansker - 2 stk. - blå

Personlige sokker med ansikt - Superhelt

Duftpinner - Du er herlig

Personlige sokker med ansikt - Hund

Fotobok - Vår kjærlighet

Gravert lys med navn

Grytevotter i skinn med navn

Hjerteformet eske med evighetsroser

Brennevinsglass med gravering - 4 stykk

Varmetøfler

KitchPro boblevaffeljern

KitchPro Sjokoladefontene

Lampen Mood Book

Personlig sett med salt- og pepperkvern

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Saltlampe fra Himalaya

Sjokolade telegram

Snug Rug DeLuxe

Things I Love About You fyll-ut-bok

Vooni® Trådløs håndstøvsuger

Zenkuru Fotmassasje

Zenkuru sammenleggbart fotbad

Zenkuru Vektdyne

Årets beste gaver til besteforeldre

Besteforeldre er ikke kjent for å ha lange ønskelister. Derfor kan det være vanskelig å finne gode gavetips til dem. Vi har dog funnet et godt utvalg av skjønne gaver til besteforeldre, som de helt klart vil elske å motta. Det er noe for enhver smak. Alt fra personlige gaver til besteforeldre, til praktiske gaver som er gode til eldre mennesker. – Og så finner du ideer til gaver til kommende besteforeldre og også til nybakte besteforeldre.

 

Gaveinspirasjon – gavetips til besteforeldre

Du har sikkert havnet her, mens du ser etter gaveinspirasjon; for noen gode gavetips til besteforeldre. Så blir du nok glad når jeg forteller deg, at her får du massevis av akkurat det! Du finner nemlig mange skjønne gavetips til besteforeldre og dermed også gaveinspirasjon. Det er uansett om du leter etter gavetips til kommende, nybakte eller besteforeldre som har alt.

Det er mange forskjellige typer besteforeldre, og dermed er det også mange forskjellige typer besteforeldre-gaver. Vi har, så vidt det er mulig, forsøkt å finne så mange typer gaver som mulig. Både praktiske gaver som kan hjelpe dem i hverdagen, gaver til besteforeldre fra baby og også hjemmelagde gaver fra barn.

Så bare rolig – selv om din bestemor og bestefar ikke har egentlige gaveønsker, så skal du nok finne den perfekte gaven til dem.

 

Personlige gaver til besteforeldre

Bursdagsgave, julegave eller gullbryllupsgave – personlige gaver til besteforeldre blir alltid godt mottatt, uansett anledning. Men hva er egentlig personlige gaver? Jo, de kan grovt sagt deles opp i 2 forskjellige kategorier.

Den ene typen personlige gaver er ting som er personlige, fordi mottakeren har en personlig tilknytning til produktet. Det kan for eksempel være at din bestemor bare elsker engler, og da vil en englefigur være en personlig gave til henne. Eller det kan hende at din bestefar har en personlig tilknytning til den første bilen han hadde, så derfor kan en modellbil av akkurat den modellen være en personlig gave til han.

Den andre typen personlige gaver, er ting som er personliggjort, og dermed unike. Det kan for eksempel være en dekorasjon, et glass eller personlige smykker med inngravert navn. Eller det kan være en plakat som er spesiallaget til han, hvor du har valgt teksten eller bildene.

Begge typer er supergode personlige gaver til besteforeldre. Du finner naturligvis inspirasjon til dem, blant de mange gavetipsene på listen.

 

Ideer til gave til kommende besteforeldre

«Dere skal bli besteforeldre». Den setningen er nok den beste gaven til kommende besteforeldre, i tillegg til barnebarnet selvfølgelig. Men kanskje du har lyst til å gi noe mer enn det. Eller kanskje du vil gi nyheten om at de skal blir besteforeldre, samtidig med en gave? Hvis du kombinerer nyheten med en gave, er det plutselig mange spennende og morsomme måter du kan gjøre det på. Her er noen av dem:

 • Gi en bilderamme med et lite dikt, eller en annen tekst, som forteller at de senere vil få et bilde av deres barnebarn i denne rammen.
 • Gi en gave med inngravering, hvor teksten er «dere skal bli besteforeldre». Det kan være alt fra et inngravert smykke til en inngravert dekorasjon.
 • Få laget en fotocollage med bilder, hvor det ene av bildene er et scannet bilde av barnet i magen.
 • Et lag-selv puslespill, hvor nyheten om at de skal bli besteforeldre står på, og kan leses når puslespill er lagt ferdig.
 

Det er mange morsomme og interessante måter dere kan gi en gave til kommende besteforeldre, kombinert med den store nyheten: «Dere skal bli besteforeldre!»

I tillegg er ting som de kan bruke sammen med sine nye barnebarn, også en fantastisk gave til kommende besteforeldre. Det kan for eksempel være et flott lammeskinn som babyen kan ligge på. Hvis den kommende bestemoren strikker, kan du også gi henne noe nytt garn og fortelle henne, at det er så hun kan strikke klær til sitt kommende barnebarn.

 

Gave til nybakte besteforeldre

Tradisjonen er at det gis «gave til en nybakt mamma og pappa», og at den nyfødte får en barselgave. Men nybakte besteforeldre kan vel også få en gave? De er tross alt skyld i at barnet har kommet til verden, og de har også noe stort å feire. Men hva innebærer en god gave til nybakte besteforeldre? Det kommer vi med våre forslag til her:

 • Personlig gave med bilde – En ting med bilde av babyen på, er både en søt og personlig gave til besteforeldre. Det kan være en pute, et krus eller en kalender med bilder av barnebarnet.
 • Noe den lille kan bruke hos besteforeldrene – Gi besteforeldrene noe som deres nye barnebarn kan bruke, når han eller hun skal passes av dem. Det får besteforeldrene til å glede seg til å få besøk av den nye lille, og dermed en glede både for barnebarnet og besteforeldrene. 2 fluer i en smekk.
 • Gavekurv eller vingave – En god gavekurv eller en god flaske vin er et fremragende gavetips til nybakte besteforeldre. Som en «gratulerer med det nye barnebarnet gave» eller som «gratulerer med besteforeldre-tittelen gave».
 

Gave til besteforeldre fra baby

Babyer kan naturligvis ikke dra ut på egenhånd og kjøpe gaver til bestemor og bestefar. Men det er allikevel morsomt å gi en gave til besteforeldre fra babyen. Det kan for eksempel være i julegave eller i Bursdagsgave til besteforeldrene. Denne typen gave er ofte en liten ekstra gave, hvor du i stedet for å skrive deres eget navn på til og fra kortet, skriver at det er fra barnebarnet. På vår liste over gode gavetips til besteforeldre, finner du flere små billige gaver som egner seg perfekt som en liten ekstra gave til besteforeldre fra babyen.

 

Gaven til besteforeldre som har alt

Gaver til besteforeldre som har alt, kan være vanskelige å kjøpe. Jo eldre man blir, jo lengre tid man har hatt til å samle saker og ting. Besteforeldre er jo ofte en eldre generasjon, og det det betyr at de har hatt mange år til å få og kjøpe de tingene de trenger og har ønsket seg. Dermed har de mange ting, og det igjen betyr at de ofte ikke har så mange ting de ønsker seg i gave. Så hva kan du gi til besteforeldre som har alt?

   

Praktiske gaver de ikke ville tenkt på selv

Selv om du eller din partners foreldre, og barnebarnets besteforeldre, tror at de har alt de trenger, er det helt sikkert mange brukbare ting de ikke har. Enten fordi de simpelthen ikke har tenkt over å kjøpe dem, eller fordi de ikke visste at produktene eksisterte. Få inspirasjon og ideer til praktiske gaver til besteforeldre som har alt:

 • Massasjepistol eller -apparat – en massasjepistol eller en annen form for massasjeapparat, er en fantastisk gave til besteforeldre. Særlig massasjepistoler er forholdsvis nytt og noe som besteforeldrene kanskje ikke engang vet at eksisterer. I og med at de kan hjelpe på skavanker og ømme muskler, er det en supergod gave til besteforeldre som har alt, som samtidig er praktisk.
 • Robotstøvsuger – en robotstøvsuger må sies å være en praktisk gave. Selv om de er typen som har alt, er det ikke sikkert at de har skaffet seg en robotstøvsuger. Kanskje har de syntes at det er litt for moderne, men til tross for det, vil de uten tvil nyte godt av den, når de først har prøvd den.
 • Trafikkalarm – En trafikkalarm hjelper deg i trafikken, blant annet med å forutse ulykker og andre farer. Det er en fantastisk gave til besteforeldre som har alt.
 • Varmevest – En varmevest kan hjelpe deg med å holde varmen i vintermånedene. Det kan særlig være nødvendig for eldre mennesker. Derfor er en varmevest en eminent praktisk gave til besteforeldre som har alt.
 

Du finner naturligvis alle gavetipsene på vår liste over de beste gavene til besteforeldre. Ønsker du mer gaveinspirasjon til typen som har alt, kan du sjekke våre gaver til han som har alt, og gaver til henne som har alt artikler.

 

Julegaver til besteforeldre

Hva er det som gjør julen til noe helt spesielt? Ja, det er at vi får kost oss og brukt kvalitetstid med vår familie. Som barn, er det ikke noe som er mer hyggelig enn å bruke julen med mamma, pappa og besteforeldrene. Besteforeldrene har en tendens til å skjemme bort deres barnebarn, og det kommer blant annet til uttrykk gjennom julegavene til dem. Det gjelder både hvis barnebarnet fremdeles er barn, eller har blitt voksen.

Uansett om du leter etter julegavetips fra barn til besteforeldre, eller om du som voksent barnebarn leter etter julegaver til besteforeldre, vil du helt sikkert gi deg noe som de vil bli glade for. Står du i denne situasjonen, vil du uten tvil få god gaveinspirasjon fra vår liste. Det er bare å se gjennom listen og se hvilke som passer best til besteforeldrenes ønskeliste.

 

Kreative hjemmelagde gaver til besteforeldre

Som barn kan det noen ganger være morsommere å gi kreative hjemmelagde gaver til besteforeldre. Det gir en større gledesfølelse hos barnet, det at det er noe personlig som de har lagt tid og arbeide i. Samtidig viser det også besteforeldrene at barnebarnet virkelig har tenkt over gaven og lagt masse arbeid i den, for at den skal være så god som mulig. Så mange ganger er en hjemmelaget gave til besteforeldrene en veldig god mulighet. Den hjemmelagde gaven kan gis som en enkeltstående gave, eller som supplement til andre kjøpte gaver.

Hvis du har et barn som har lyst til å gi besteforeldrene en hjemmelaget gave, er det bare å komme inn i det kreative hjørnet. Gaven kan være alt fra en tegning, til et hjemmelaget lys, pynt eller noe annet. Stort sett kan alt gå an, så lenge barnet selv har laget det.

Denne artikkelen er anmeldt av Grethe Nilsen (5/5)
5/5

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne