Dåpsgave til gutt - Årets beste barnedåb gaver til gutt

Dåpsgave til gutt 2024 – Årets beste barnedåp gaver til gutt

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Dåp er en av de virkelig store, og den første merkedagen i livet til en person. Dette er dagen man får det offisielle navnet sitt, og det markerer på mange måter starten på livet. Dette skal selvsagt feires, og mange arrangerer større fester for å markere den store dagen. Da er det vanlig å komme med en flott gave, men hva gir man egentlig i dåpsgave til gutt? Vi skal ta en titt på noen gode gavetips her.

Årets beste dåpsgaver til gutter 2024

Personlige fotobøker

Personlige plakater til barn

Baby badeslag med navn

Personlig Milestone® babyplakat - Stjernetegn

Barnestol - Grå

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Babylue med trykk

Personlig Milestone® babyplakat - Brev

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Gigantisk Enhjørning - Hvit

miffy barnas bestikk

Inngravert lastesykkel i tre

Baby lekedrakt med trykk

Gigantisk Bamse - Supergigantisk

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Baby sengetøj med navn

Baby- og barneklær - LuksusBaby

Gigantisk Bamse - Gigantisk

Brodert badehåndkle for baby

Baby bodystocking med navn

Barnebestikk med inngravering

Aktitivetstepper

Personlige smokker - hvite - sett på 2

Fotball med navn

Hjerteformet eske med evighetsroser

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Hva gir man i dåpsgave til gutt  2024 ?

Når man skal kjøpe en slik gave, så gjenstår det store spørsmålet: Hva gir man i dåpsgave? Det er jo ikke alltid en så enkel sak, fordi man gir gaver til en veldig liten baby. Når man gir gaver til venner og familie ellers er de gjerne litt eldre, og man har dermed muligheten for å høre med de hva de ønsker seg. Dette er ikke så lett å gjøre med en baby som kun er noen måneder gammel. Til gjengjeld finnes det utrolig mange klassiske gaver, som kan egne seg godt som dåpsgave til gutt. Et dåpsgave tips eller to kan hjelpe deg litt på veien, slik at du kan kjøpe en gave som passer godt til den lille gutten.

Et barn kan både navngis og døpes på forskjellige måter. Det mest tradisjonelle er for mange å døpe barnet sitt i kirken. Man kan også holde en navnefest, eller døpes på humanetisk vis. Dette trenger ikke å ha noen betydning for en dåpsgave til gutt, men det er en viktig del av dagen for noen. Vi skal gi dåpsgave inspirasjon uavhengig av måten man døpes på, men heller ved å foreslå noen gaver som er både populære, og som kan falle i smak hos både barnet og foreldrene nå og i fremtiden. Når det kommer til pris, så spriker det enormt. Noen gir dyrere gaver enn andre, men det finnes heldigvis noe i alle prisklasser.

Se også: Gaver med mening

 

Hvor mye bør en dåpsgave koste?

De aller fleste er sjeldent i dåp, kanskje noe oftere i perioder der mange får barn samtidig, men det skjer ikke like hyppig som for eksempel jul og bursdag. Derfor kan det være vanskelig å vite hvor mye man skal gi i dåpsgave til gutt. Man kan jo finne fine gaver i alle prisklasser, men for mange gjelder det å finne et beløp som passer til relasjonen man har til barnet og familien, og ikke minst til egen økonomi.

Prisen på en dåpsgave til gutt varierer stort sett etter hvor nær du står vedkommende. Har venner eller kollegaer fått barn som skal døpes, er det vanlig å gi mellom 200 til 500 kroner. Nevøer og nieser får gjerne litt mer, mellom 500 til 1000 kroner, ofte mer om man er fadder til barnet. Besteforeldre er som oftest de som gir mest, men også her kan prisen på gavene stige. Prisen på en dåpsgave fra besteforeldre kan lyde på alt fra 1000 kroner til flere titalls tusen. Prisen på gavene kan variere etter hva det er behov for, men også etter hva man ønsker å kjøpe.

Det er fullt mulig å kjøpe gaver som ikke er i nærheten av disse prisene, i begge ender. For noen kan det være vanskelig å få råd til dyre gaver hver gang noen de kjenner skal døpes, og da går det helt fint å kjøpe noe billigere, eller lage en personlig dåpsgave for eksempel. Du kan lage noe som er helt unikt, og som også koster lite.

 

Sølv i dåpsgave

En av de mest vanlige tingene å gi i dåpsgave, er gjenstander av sølv. Dette er en tradisjon som stammer flere hundre år tilbake i tid. Da ville man gjerne gi noe i sølv fordi det hadde høy verdi, og kunne gjøre barnet økonomisk selvstendig i fremtiden. Nå har ikke sølv helt denne verdien lengre, men det egner seg fortsatt flott til dåpsgave, og det er stadig populært.

Det finnes et helt hav av ting du kan gi i dåpsgave til gutt som er laget av sølv. Eksempler er bestikk, kopper, glass, smykker og andre pyntegjenstander. Det er noe som varer evig, og det er dessuten en miljøvennlig gave. Sølv som gave er ikke reservert til jenter som skal døpes, da det finnes mye flott man kan gi til gutter også. Du kan jo gi bunadsølv allerede som dåpsgave til gutt, så man har det til man blir litt eldre. Mange norske unge ønsker seg bunad til konfirmasjon. Dette koster mye penger, og det kan dermed være smart å allerede ha startet på sølje-kolleksjonen sin fra dåpen.

Du kan gjøre en dåpsgave i sølv mer personlig ved å inngravere den. Det er enkelt å inngravere alt fra smykker til servise i sølv, og du kan selv velge hva det skal stå. Typisk vil man inngravere ting som barnets navn, fødselsdato eller dato for dåpen. Da sørger man for at dette blir en dag man aldri vil glemme. 

 

Hvor mye gir besteforeldre i dåpsgave?

Vi har allerede vært inne på det med pris og dåpsgaver, også fra besteforeldre. Men, siden dette er de som typisk bruker mest penger på dåpsgave til gutt eller jente, så blir det et enda viktigere tema. Besteforeldre kan gi så mangt i gave til dåpsbarn, og det er kun kreativiteten som setter grenser. Mange velger å gi en gave som er en investering i fremtiden, enten ved å gi penger, aksjer, eller gjenstander som vil øke i verdi ettersom tiden går.

Man kan også gi noe som har stor sentimental verdi for deg som gir gave også, for eksempel ved å gi dåpsgave smykke som du har maken til selv. Et flott kunstverk av en populær eller mer ukjent kunstner kan også være en god gave, og det er en mulighet for at kunsten vil øke i verdi etter hvert som tiden går. Grunnen til at mange ønsker å gi dåpsgave til gutt og jente som kan gagne barnet i fremtiden, er fordi man jo som baby ikke har noe forhold til hva gaver er. Da ser mange på det som mer gunstig å gi noe som kan få høyere verdi i tiden som kommer.

Men, det er ikke slik at man må det. Du kan absolutt gi noe som barnet kan ha glede av med det samme, eller hvert fall i noen av årene som kommer. Det kan være alt fra en lekebil til noen legoklosser.

 

Dåpsgave fra fadder

Andre personer som har en viktig oppgave i dåpen, er faddere. Disse har jo tross alt fått et stort ansvar når det kommer til barnet og dets fremtidige liv. Man er satt som en livslang støttespiller, og en som skal steppe inn dersom noe skulle skje. Dette gir deg ikke bare oppgaver i selve dåpen, men også noen litt andre forventninger når det kommer til gave. Selv om man ikke behøver å sprenge budsjettet på dåpsgaven, så er det normalt å gi litt mer i dåpsgave til gutt man er fadder for.

En dåpsgave til fadderbarn kan blant annet være penger på en konto, eller andre måter å spare penger på. Dette er jo tross alt standarden for dåpsgaver, men det finnes også andre ting man kan gi. Man kan for eksempel gi et justerbart armbånd i sølv eller gull, som barnet kan bruke allerede fra de er små. Når de blir eldre kan de ta armbåndet ut, og fortsette å bruke det. Hvis du vil gjøre det litt ekstra spesielt, så kan du vurdere å inngravere det med en spesiell beskjed. Det finnes også mange andre søte ting du kan gi i gave, som en fin sparebøsse i sølv, leketøy, barnebøker eller servise.

 

Utradisjonelle dåpsgaver

Det er fullt mulig å gi en utradisjonell dåpsgave til gutt, og kanskje er dette enda morsommere å gi enn en typisk dåpsgave? Sjansen er jo stor for at mange andre kommer til å gi penger eller sølv, og da kan en helt annen gave være fin å gi. Du kan for eksempel gi en søt og myk bamse som barnet kan ha resten av livet. Små barn velger seg typisk sett en bamse som de knytter et litt ekstra sterkt bånd til, og kanskje blir det denne?

Det går også an å gi utstyr til barnet som er praktisk for foreldrene i dåpsgave til gutt. De skal jo tross alt passe på dette barnet i hvert fall 18 år fremover, så kanskje det er de som fortjener en fin gave på dåpsdagen. Her kan man blant annet gi et mykt babyteppe, innlegg til barnevogn, en lekematte eller en vippestol. Alt som kan gjøre baby litt gladere, vil også gjøre foreldrene mer fornøyde og avslappet.

Dåp arrangeres typisk når barnet bare er noen måneder gammel, som ofte er en stressende tid for foreldre. For å gjøre det litt lettere for dem, så kan du foreslå at din dåpsgave til gutt er å hjelpe til med å arrangere festen. Du kan tilby deg å lage mat, bake en kake, dekorere lokalet som skal brukes, holde tale eller lage en video. Da er det litt mindre å gjøre for foreldrene, noe som i seg selv kan være en fantastisk dåpsgave til gutt.

 

Rimelig dåpsgave til gutt

Det er ikke alle som har budsjett til å bruke flere tusen på en dåpsgave. Det kan være du har mange nieser og nevøer, eller en hel haug med barnebarn som en gang skal både døpes, konfirmeres og ha gaver til jul og bursdag. Om man ikke har økonomi til å dekke alt dette i stor grad, så gjelder det å rasjonere. Heldigvis finnes det mye ting man kan kjøpe på budsjett, som fortsatt er flotte dåpsgaver.

Du kan jo for eksempel lage en dåpsgave til gutt som er mer personlig, og som vil øke i personlig verdi etter hvert som årene går. Et forslag her er å sette sammen et album til barnet, som foreldrene kan fylle ut etter hvert som årene går. Start med å skrive inn informasjonen om babyen da den ble født, som navn, fødselsdato, vekt, høyde, fødested og selvsagt et bilde. Lim inn noen av bildene som har blitt tatt i babyens første månedene på jorda, og la det være plass til mange år fremover.

Dåpen til et barn er som oftest den første store dagen man feirer. Dette er også en dag som gir deg muligheten til å sikre gode gaver i mange år fremover, som ikke trenger å være dyre. Du kan jo for eksempel starte en sparekonto til barnet, og sette inn en hundrelapp eller to hver gang noe feires. Etter 20 år vil det være opp mot 10 000 kroner til tross for små enkeltbeløp.

 

Den perfekte dåpsgave til gutt

Det finnes med andre ord en rekke ting du kan kjøpe i dåpsgave til gutt. Enten du går for smykker, bunadssølv, pengegaver, noe personlig eller noe praktisk. Det er jo tross alt tanken som teller, og en gave trenger ikke å være dyr for å være veldig god. Dessuten er det jo snakk om å gi gave til en liten baby, og det er vel strengt tatt foreldrene som legger best merke til hva som blir gitt i barnedåp gave. Likevel er dåpen for mange noe man gjerne vil markere, og det kan man gjøre med en fin dåpsgave til gutt eller jente.

Når du kjøper en gave så kan du for eksempel kjøpe en nyttig dåpsgave, eller lage noe som er litt mer personlig. Det finnes også mange tradisjonelle gaver du kan gi, som penger beregnet for sparing til bolig, smykker og sølv, kunst eller noe helt annet. Hvis du vil gå for en billigere gave kan du gi mindre ting som barnet vil få bruk for innenfor de nærmeste årene, som barnebøker, leketøy eller annet babyutstyr.

Du kan ta utgangspunkt i noen av våre tips til dåpsgave når det er din tid til å kjøpe noe til den store dagen, eller komme på noe annet helt selv. Det aller viktigste er at du gir noe du er fornøyd med i dåpsgave til gutt, og at det passer til både budsjett og relasjoner.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne