Spiselige julegaver - Årets beste julegavetips for alle

Spiselige julegaver 2024 – Årets beste julegavetips for alle

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når det ikke lenge til julen ringes inn. Det betyr at det er på tide å lete etter julegaver. Spiselige julegaver kan være et godt alternativ til deg som ser etter gaver til kjente og kjære. Her er det mye å velge mellom, og hva du gir kommer an på hvem du gir gave til. Det finnes spiselige julegaver i alle prisklasser, og her skal vi ta en titt på noen av dem.

Årets beste spiselige julegaver 2024

Chili Klaus Spicy gaveeske

Personlig tilpasset massive sjokolader

Sjokolade med personlig foto

Baileys kakao-pulver

Sjokolade med egen personlig tekst

XXL Toblerone med navn - 4,5 kg

Giant personlig Milka-sjokolade

Chili Klaus Last Man Standing-spill

Gaveeske til Kaffeelskeren

Gaveeske til sjokoladeelskeren

Bilde på massive sjokolader

En Bøtte Med Nutella

Personlig tilpasset Tony's Chocolonely-gaveeske...

Gigantisk Sjokolade Toblerone

Sjokolade telegram

Kjøp spiselige julegaver i år!

Det er ikke helt enkelt å vite hva man skal gi i gave, og mange har bruk for noen gavetips. Ei heller om man skal gi spiselige julegaver. Når det kommer til gaver som kan spises, så er det ganske viktig at man vet noe om personen man skal gi gave til. Hva liker de å spise? Er de for eksempel vegetarianer eller veganer? Og har de noen allergier? Det er mange måter å finne ut av dette på. Du kan enten spørre personen eller de som kjenner de godt. Du kan også observere de når dere spiser sammen, og initiere en samtale om hva de foretrekker av mat.

Hvis du virkelig ikke er sikker på hva personen liker, så går det fortsatt an å kjøpe spiselige julegaver. Du kan enkelt og greit kjøpe noe som gir de valgmuligheter. Da er det opp til dem hva de gjør med den spiselige gaven, og det setter litt mindre press på deg.

 

En hjemmelaget gaveeske

Hvis du føler deg kreativ, og klar på en kulinarisk utfordring, så kan du lage en gaveeske! Her kan du fylle opp med alt du liker, og gjerne noen hjemmelagde ting også. Det fer fint om gaven har litt av hvert, som personen kan bruke litt her og der. En blanding av gode syltetøy, deilige pølser, krydder og annen julemat er et eksempel på en sammensetning som de aller fleste vil like. Husk å enten legg ved mat som ikke trenger å settes kaldt, eller informer personen som får gaven. Det er ikke noe særlig å åpne spiselige julegaver på julaften som er ødelagt. Heldigvis er det mange ting som kan oppbevares andre steder enn i kjøleskapet, for eksempel under juletreet!

 

Gavekort på mat

Et gavekort er på mange måter den mest versatile gaven. Da kan personen som mottar det selv bestemme hva de har lyst til å kjøpe. Gavene i seg selv er jo ikke spiselige julegaver, men det er det de velger å kjøpe til sist. Du kan kjøpe gavekort til så mangt, både til restauranter og cafeer, men også til matbutikker. Det brukes enormt mye penger på mat og drikke i julen, og da kan et gavekort på matvarer komme godt med i romjulen og på nyåret. Sammen med gavekortet kan du legge ved noen gode oppskrifter på mat, eller kanskje en kokebok?

 

Et flott restaurantbesøk

Du trenger heldigvis ikke å være verken kreativ eller god til å lage mat for å gi spiselige julegaver. La heller de profesjonelle ta av seg maten, og gi et flott restaurantbesøk i gave. Det finnes så mange gode nye restauranter som er verdt å teste ut. Gjør litt undersøkelser på hvilke restauranter som er populære der du bor, og bestill et gavekort. Da kan vedkommende selv bestemme hva de skal spise, og hvem de skal dra med. Kanskje du er så heldig å bli invitert med? De fleste restauranter har en satt meny som det går an å kjøpe. Dette passer godt for de som ikke er kresne, og som er glad i å smake litt av hvert.

 

Koselig middag hjemme

En spiselig julegave trenger ikke å koste skjorta. Hvis du gjenre vil gi en spiselige julegaver, men kanskje ikke har råd til å bestille mat på restaurant, så går det an å spise hjemme. Planlegg en hyggelig middag med de du skal gi gave til, og inviter dem over! Da kan du jo slå litt ekstra til, med en godt sammensatt meny. Finn noen gode råvarer, og øv deg på matretten før du inviterer gjestene dine på besøk. Dette gjør ikke bare en god spiselig gave, men det gir også kvalitetstid til en person du er glad i! Denne typen gave er fin å gi dersom du er på budsjett. Husk å skrive når du ønsker å invitere til middag, eller følg opp gaven slik at den ikke blir glemt bort i løpet av året.

 

Bli inspirert på nett

Internett har gjort det mye enklere for oss å bli inspirert, også når det gjelder spiselige julegaver. Hvis du ikke er så kreativ i matveien, så kan du gå på nett for å finne gode og enkle oppskrifter. Du finner oppskrifter på det aller meste, også på ting som egner seg godt som gaver. Hva med å lage sitt eget syltetøy og gi det i gave? Du kan også lage leverpostei eller paté, som passer godt til julefrokosten. Disse tingene virker kanskje vanskelig å lage, men sannheten er at det ikke er så komplisert. Så lenge man har en god oppskrift og litt tid til å øve seg, så kan de aller fleste kokkelere frem noe som er utrolig godt.

For å gjøre de gavene mer personlig, så kan du gå til innkjøp av noen norgesglass og flotte merkelapper du kan skrive på. Siden det er du som har laget de spiselige gavene, så kan du også navngi dem det du ønsker. Det kan være smart å skrive ned ingrediensene, i tilfelle noe har allergier.

 

Gjør-det-selv spiselige julegaver

Hvis du ønsker å gi spiselige julegaver, så er det en fin mulighet til å gi gjør-det-selv gaver. Dette er spiselige julegaver som er satt sammen av deg, men som krever noen siste forberedelser fra personen som får gaven. Du kan for eksempel legge alle de tørre ingrediensene til deilige brownies, eller cookies i et glass. Da er det bare opp til personen å blande de våte ingrediensene i glasset når de har lyst, og nye noe som er nybakt! Du kan gjøre dette med en rekke forskjellige ting, men desserter er kanskje det som frister aller mest.

En slik gave lar deg inkludere personen som mottar den i prosessen. De vet nøyaktig hva som er i det de spiser, og de kan selv velge når det skal tilberedes. Husk å skrive ingrediensene og mengden av dem på glasset, slik at de vet hvor mye de skal ta oppi, og hva som er der fra før. Da slipper du å få spørsmål om oppskriften på de fantastisk gode dessertene du ga dem!

 

Redskaper til matlaging

Det finnes mange ting du kan gi sammen med maten du gir i gave. Du kan blant annet kjøpe kjøkkenutstyr som gode kniver, eller en skjærefjøl. Dette er ting som kommer godt med når du lager mat, og som tar seg fint ut på et kjøkken. Alle har jo bruk for kjøkkenredskaper, og i kombinasjon med det spiselige, blir dette en flott gave. Da får de både noe som kan nytes med det samme, og noe de kan ha bruk for i lang tid fremover.

Prøv å finn noe som er av god kvalitet, og kjøp heller færre ting som er bedre, enn mange ting som ikke er så gode. Da er det større sannsynlighet for at det varer lengre, og at det faktisk kan brukes. Dersom personen du skal gi gave til har det aller meste som trengs på et kjøkken, så kan man kjøpe noen mer uvanlige ting. Det kan for eksempel være noen flotte ostekniver, eller en champagnesabel! Disse tingene forventer de nok ikke å få, men de er supre å ha.

 

Julegavene som kan drikkes

Under spiselige julegaver lander også gavene som kan drikkes. Mat og drikke går jo hånd i hånd! Det er mange flotte gaver som kan drikke, som passer fint som julegave. Hvis du skal gi gave til en vinelsker for eksempel, så har du et stort utvalg av viner du kan kjøpe. Her finner du noe i alle prisklasser, og det er mange som kan hjelpe deg med å velge. De som jobber på Vinmonopolet i Norge er svært gode på vin. De har helt sikkert noe de kan anbefale deg. Da kan du gi en gave som er spesialplukket av eksperter.

Mat og drikke kan være en opplevelse i seg selv. Hva med å gi en du er glad i en fantastisk drikkeopplevelse. Dette kan man gjøre på ulike smakinger. Vinsmaking er veldig populært, og egner seg som en flott gave til mange. Hvis personen du skal gi gave til ikke er så glad i vin så kan du også kjøre på med ølsmaking. En slik gave er noe man aldri glemmer, og den kan hjelpe deg med å forbedre kunnskapen din innen vin og øl. Perfekt for alle som drikker alkohol.

 

Gode spiselige julegaver

Spiselige julegaver kan være så mangt. Det handler rett og slett på hva vedkommende liker, og hvor kreativ du er. Det fine med spiselige julegaver er at de faller i smak hos de fleste. Bokstavelig talt! Dessuten kan du gi mange varianter av det, som er i ulike prisklasser.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne