POPULÆRE GAVER TIL mamma 2024

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Personlig tilpasset massive sjokolader

Personlig forkle - Multiface

Vinglass med gravering

Nøkkelringer med bilde og navn

Personlige sokker med ansikt - Super Mom

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Baileys kakao-pulver

Inngravert serveringsplanker og skjaerebrett

Personlige sokker med ansikt

Sjokolade med egen personlig tekst

Natur opplevelser

Spa og velvære opplevelser

Navn Anheng Hjerte Forgylt

Navn Anheng - Rund - Rhodium

Vindu fuglebrett - Utenu

Vinkasse av tre med inngraverte vinglass

Gaveartikler

Se mer »

Finn de beste gavene til mamma

Du skal finne en gave til din mamma, men hva skal du gi henne? Når vi skal gi en gave til mamma, vil vi alltid gjerne gi henne en spesiell gave som hun vil elske. Det er atskillige anledninger i løpet av året, hvor vi skal på utkikk etter gode gavetips til vår mamma. Hun skal ha en bursdagsgave, julegaver, morsdagsgave og kanskje en bryllupsdagsgave. Men hvordan kan vi klare å fortsette med å finne på gode gaveideer som fremdeles er personlige og med omtanke.

Her på Geniale Gaver har vi samlet et bredt utvalg av fantastiske gavetips til våre elskede mødre. Du finner alt fra klassiske gaver som gavekurver, blomsterbuketter og vesker, til flotte kjøkkenmaskiner og dekorasjoner til hjemmet. Se også de mange sjarmerende personliggjorte veggdekorasjonene hvor «mor» eller «mamma» er med.

Dessuten finner du både personlige gaver til mamma samt praktiske og unike gaver. Mange av gaveideene ville du kanskje slett ikke ha tenkt på selv og flere av dem har du helt sikkert aldri hørt om før. Samtidig har vi gavetips til enhver anledning. Så hvis du er på utkikk etter en bryllupsgave, bursdagsgave, julegave til mamma eller andre ting, vil du helt sikkert få noen gode gavetips og massevis av inspirasjon her på siden.

 

Gi den perfekte gaven til mamma

Moren din vil helt sikkert bli glad for hvilken som helst gave som du gir henne. Om det er personlige, søte eller hjemmelagde gaver til mamma; uansett så vil hun like dem veldig godt! Men allikevel vil vi gi den perfekte gaven til mor, som hun kommer til å huske i fremtiden. Men det kan være vanskelig å alltid finne inspirasjon til gode gaveideer til henne, år etter år. 

Ofte verdsetter mødre gaver med omtanke, mer enn noe annet. Derfor er det ekstra viktig at du har lagt tanken og kjærlighet i gaven du gir til henne. For å gi de beste gavene til mamma, er det elementer utover selve gaven du skal tenke på. Disse elementene er essensielle for å skape den best mulige opplevelsen for henne, når du gir henne gaven.

Det innebærer for eksempel gaveinnpakningen. Innpakkingen bør helst være pen og ordentlig og vise at du har gjort noe ut av gaven, og ikke bare kastet noe sammen på 2 minutter. Utover gaveinnpakningen og selve gaven til henne, er det også viktig at du skriver et personlig kort. Med et kort, har du muligheten til virkelig å gjøre det til en personlig gave til mamma. Ved å skrive et personlig kort du kan gi sammen med gaven, kan gaven gå fra å kanskje ikke være særlig personlig, til å være en svært personlig gave.

Ved både å legge tanker og følelser i gaven til mamma, inkludert innpakkingen og et personlig kort, kan du gi henne den perfekte gaven og skape en fantastisk opplevelse for henne, som hun vil huske og elske.

    

Personlige gavetips til mamma

Nå har vi fått fastlagt at både gaven, innpakkingen og et personlig kort er viktig for å gi moren din den beste mulige gave. Kortet og innpakkingen kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med – men jeg kan virkelig hjelpe deg med gavetips til henne.

For å gi en gave som både er personlig og med omtanke, skal du først få fastlagt hvilken type hun er, og hva hun elsker og interesserer seg for. Elsker moren din for eksempel boliginnredning og dekorasjoner til huset? Så vil det jo være ideelt å gi henne noen flotte dekorasjoner til boligen. Det kan for eksempel være Georg Jensen lysestaker, eller en Himalaya salt-lampe, alt etter hvilken type dekorasjoner hun liker.

Er moren din typen som elsker å være i kjøkkenet, og alltid har laget mat som er verdig et royalt besøk, hver gang du kommer på besøk? Da kan det hende at en gave hun kan bruke i kjøkkenet vil være den perfekte gaven til henne. Hvis det nå er slik at moren din elsker å være i kjøkkenet, har hun sikkert alle de klassiske kjøkkenmaskinene og -redskapene. Derfor kan det være en god ide å tenke litt ut av boksen, og gi henne en kjøkkenmaskin hun kanskje ikke hadde tenkt på selv. Det kan for eksempel være en foodprosessor, en juicer eller en bakemaskin. Det er maskiner som kan gjøre de normale oppgavene i kjøkkenet enklere. Gir du en av de gavene til din mor, vil hun helt sikkert elske den.

 

Ideer til personlige gaver til mamma

Mamma er den eneste personen som de fleste av oss har et tett personlig forhold til. Derfor er en god gaveidé til mamma, ofte også en personlig gave. På listen over 50 populære gaver til mamma, er det en god håndfull personlige gaveideer. Hvis du leter etter en unik og personlig gave til henne, vil en av disse helt sikkert være et godt valg. Samtidig er det noe til enhver smak og selvfølgelig anledning.

Er du sugen på mer inspirasjon til personlige gaver til mamma? Få et par eksempler her:

 • Fotocollage – En fotocollage med bilder av deg, henne og resten av familien er både en søt og personlig gave, som din mamma helt sikkert vil sette pris på.
 • Personliggjorte ting til kjøkkenet – Det kan være grytekluter, holder til kjøkkenkniver eller inngraverte te-glass. Alle disse, og mange flere personlige gavetips finner du i listen vår ovenfor.
 • En fotobok eller fotokalender – En fotobok med bildebok av familien og turene og reisene dere har vært på sammen, er en fantastisk gave til mamma. Det er ikke bare personlig, men også nostalgisk. Deretter kan hun kikke i den år etter år og minner de gode tidene.
 

Denne siden blir løpende oppdatert, så du bør sjekke den hver gang det er en anledning til å gi moren din en gave. Sjekker du den til hennes bursdag, til morsdagen og igjen til jul, vil du helt sikkert finne noen nye og spennende gavetips.

     

De klassiske søte gavene til mamma

Er moren din typen som har alt? Hun har alt utstyr og kjøkkenmaskiner til kjøkkenet, hun har alle dekorasjonene og boligtilbehøret hun trenger i huset. Hun har bare alt. Hvordan finner man gode gavetips til moren din i en slik situasjon? Hvis du ikke kan finne en god, spesiell gaveidé til din mamma, kan det være en god ide å ta et skritt tilbake. I stedet for å gi henne en superfancy gave som gir wow-faktor, prøv å gå tilbake til de helt basale, klassiske søte gavene til moren din. De gaveideene som er sikre og som alle elsker å få.

Klassiske gaveideer til mamma kan for eksempel være en vakker blomsterbukett, en lekker eske sjokolade eller en god flaske vin. Eller enda bedre, samle alt i en flott gavekurv til henne. En gavekurv vil være en fantastisk gave til mor. Da kan du gi henne alle de lekre tingene hun elsker, i en stor gavekurv. Ved å samle sjokoladen hun elsker, en god rødvin og hennes favorittblomster, kan du gi en klassisk og personlig gave til mamma, som hun garantert vil like. En slik gavekurv er en perfekt gaveidé til mødre som har alt. Samtidig så er det en gaveidé du kan bruke opp igjen, uten at det blir kjedelig. Det er med andre ord en av de klassiske søte gavene til mamma, som aldri slår helt feil.

     

Den beste morsdagsgaven

I Norge feirer vi som kjent morsdagen den andre søndagen i februar. Tradisjonen tro, gir vi moren vår en gave på denne dagen. Men hva er det beste gavetipset til en god morsdagsgave? Mange gir ofte en bukett blomster, eller en lekker gavekurv. En slik kurv kan være en fantastisk morsdagsgave. Men det er ideelt å variere litt, så du ikke gir moren din gavekurv og blomster hvert år til morsdag.

Da kan du i stedet gi en gave som skjemmer henne litt bort. Det kan for eksempel være en fotmassasjemaskin, eller en sjokoladefontene. Begge deler er gaver som skjemmer bort moren din, og som hun kan bruke igjen og igjen. Og så er det jo den fordelen da, at hvis du er heldig, får du kanskje også lov til å bruke dem.

En annet fantastisk morsdagsgave, som samtidig er personlig, er å gi henne en veggdekorasjon hvor ordet «mor» eller «mamma» er med. På Geniale Gaver finner du et stort utvalg av personlige gaver til mamma. Blant annet personlige veggdekorasjoner, hvor det er forskjellige sitater og morsomme søte fraser. I det store utvalget er det helt sikkert en som passer til moren din. En som både er personlig og morsom og som vil bringe glede hos dere begge to, når du gir den.

Se gjennom de mange gavetipsene til moren din, så finner du helt sikkert en lekker gave til henne. Du kan også prøve å se på kategoriene under gaver til henne.

 

Gaveinspirasjon – flere gavetips til mor

Den beste gaven til nettopp din mamma, kommer selvfølgelig an på anledningen, hvilken type din mamma er og en rekke andre faktorer. Derfor har vi inkludert mange forskjellige og annerledes gaveideer på siden. Dermed er du nesten 100% sikret at du vil finne minst et par gaver som moren din vil elske. Noen av gavene er annerledes – alle er geniale, gode og ikke minst gaver som moren din vil elske!

Etter at du nå har kikket gjennom de forskjellige gaveartiklene, har du forhåpentligvis funnet den perfekte gaveidéen til din mamma. Og ikke annet, i det minste har du fått massevis av inspirasjon du kan bruke. Det kan være vanskelig å finne gode gaveideer til sin mamma. Ikke fordi det er mangel på gavetips, tvert imot. I dag er stort sett alle produkter tilgjengelige på nettet, og det kan være overveldende å velge den rette gaven, nettopp fordi det er SÅ mange valgmuligheter.

Det er blant annet en av grunnene til at vi har skrevet så mange forskjellige artikler med gaveideer til mødre. Vi har gjennomgått over 100 danske nettbutikker og kokt det ned, så du har de beste gavetipsene til din mamma i spesifikke oversiktlige lister. Hvis du fremdeles mangler inspirasjon når du har sett på dem, vil jeg anbefale deg å sjekke siden med gaver til henne. Ytterligere så har vi funnet en lang rekke skjønne gaver til kvinner, delt opp i oversiktlige kategorier. Blant annet gaver til hun som har alt, luksusgaver til henne og smarte kjøkken gadgets.

 

Annerledes og morsomme gavetips til mamma

Ikke alle gode gaveideer til mamma trenger nødvendigvis å være personlige og sentimentale. Noen ganger er den beste gaven en annerledes eller morsom gave. En gave som din mamma ikke regnet med å få, men som hun fremdeles vil bli glad for og synes er interessant. Derfor har vi også tatt med noen annerledes gaver, som moren din helt sikkert ikke ville gjette at hun skulle få. Se blant annet noen av de morsomme gavetipsene på topp 50 listen ovenfor. Overrask moren din med en av disse annerledes, morsomme og unike gavene og gi henne et smil. Disse annerledes gavetipsene egner seg spesielt godt som gaver til morsdagen.

 

Gave til mamma 50 år

Når moren din fyller 50 år er det en helt spesiell dag, både for deg og henne. Derfor skal hun selvfølgelig skjemmes bort med en ekstra god gave. En gave som det kanskje er lagt flere tanker inn i enn normalt. Det kunne for eksempel være en hjertecollage med bilder av henne og familien som viser hennes liv i bilder. Det gavetipset finner du blant annet på listen ovenfor. På samme vis er personlige og unike smykker en supergod gaveidé til en 50 års bursdagsgave.

Hvis du fremdeles mangler inspirasjon, har vi en hel kategori på denne siden som er tildelt 50 års bursdagsgaver. Hvis du ikke har funnet den perfekte gaven til henne, her på topp 50 listen, vil du garantert finne dem her. Du finner både smykker, kjøkkenmaskiner, dekorasjoner til boliginnredningen samt mange andre spennende gaveideer.

FAQ - Ofte stilte spørsmål om gaver til mamma

Er du i villrede om hva du skal gi din mamma i gave, kan du bli inspirert av hva andre har kjøpt til deres mødre. De mest populære gaver til mamma er:

 • Fotocollage med bilder (plakat eller bilde)
 • Strømper med personlig trykk
 • Smykke med inngravering
 • Gaveeske eller gavekasse med gourmetsjokolade
 • Georg Jensen Damask sengetøy
 • Snug rug-teppe med ermer
 • Inngravert vinglass med navn
 • Collage-ramme med familiebilder
 • Stort mykt veggteppe
 • Verdens beste mamma-gaver (krus, klær og lignende med søte sitater til mamma)

Din mammas gave skal være det du vet at hun liker aller best. Det kan være en bestemt type klær hun bare elsker, hennes yndlingsparfyme eller en gavekurv med alle de tingene du vet at hun elsker.  Alternativt kan du gi en annerledes eller unik gave til henne. Vi har samlet en liste med de 50 mest populære gavene til mor, som du kan bli inspirert av. Her finner du både annerledes, unike, personlige og ikke minst betydningsfulle gaver til mamma.

Ofte er den beste gaven til mamma en personlig gave. Når det gjelder gaver til mødre, generelt, er det viktig å ha med hjertet og gi noe som betyr noe.

Ideer til den beste gaven til mamma

 • Personlig stjernehimmel plakat
 • Inngraverte te-glass med navn
 • Fotobok med bilder
 • Sjokolade-beskjed eller med bildetrykk
 • «Mamma» smykker
 • Ovnshansker med tekst eller bilde
 • Personlig oppskriftsbok
 • Fotokalender med egne bilder
 • Gode hudpleieprodukter
 • Gavekort til velvære og/eller massasje

Hvis moren din bare har alt, trenger du ikke å legge så mye vekt på selve gaven. Gi en liten ting, og fokuser i stedet på en flott innpakking og skriv et personlig kort til henne. I kortet skriver du hvor fantastisk hun er og hvorfor. Vil du allikevel gi henne noe som du med 100% sikkerhet vet at hun ikke har, så gi henne en personlig og unik gave. Det kan være alt fra et krus med eget bilde/tekst, til et personlig portrettmaleri av henne, laget fra et bilde som du velger.

Denne artikkelen er anmeldt av Birk Olsen (5/5)
5/5

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne