Populære JULEGAVER 2024

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Chili Klaus Spicy gaveeske

Ølglass med gravering

Personlig tilpasset massive sjokolader

Grillsett med skinntrekk med navn

Personlig forkle - Multiface

Vinglass med gravering

Nøkkelringer med bilde og navn

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Luksuriøst enkelt-lærarmbånd med gravering

Baileys kakao-pulver

Pizzaovn - KitchPro

Babylue med trykk

Luksuriøst gravert lærarmbånd for menn - Brun -...

Inngravert serveringsplanker og skjaerebrett

Ølkrus med gravering

Personlige sokker med ansikt

Gaveartikler

Se mer »

Årets beste julegaver 2024

Juler er snart over oss igjen. Det betyr at det er tid for julestemning, samvær og selvfølgelig julegaver. Her hos Geniale Gaver har vi også gjort vårt beste for å samle alt det beste som har med julen å gjøre. Alt fra flott julepynt til julekalender for voksne og barn, til morsomme julegensere. Samtidig har vi søkt på nettet og funnet de feteste og beste julegavene til julen 2024 . Blant dem kan du få inspirasjon til gode julegaveideer, så vel som julegaveønsker til din egen ønskeliste.

Du kan finne ideer til julegaver til barn, så vel som voksne. Deriblant også mandelgaver, adventsgaver og alle de andre typene gaver som hører julen til. Alt sammen på en enkel og oversiktlig måte, fordelt utover forskjellige topplister, artikler og guider. Vi håper at våre gaveideer kan gi deg inspirasjon til å finne den perfekte julegaven til dem du liker godt. Så håper vi at du får en gledelig jul med familien, med julestemning, ribbe, risengrynsgrøt, gløgg og alt det andre gode som hører julen til.

 

Finn gode julegaveideer og julegaveønsker

Julegaver, adventsgaver, pakkekalender, mandelgaver… Henger du med? I Norge elsker vi jul og vi elsker gaver. Derfor er det ikke overraskende at vi har en masse juletradisjoner som innebærer gaver – også utover de tradisjonelle julegavene som pakkes opp på juleaften. Foruten de faste gavene til jul, kan du legge til julekalender, pakkelek og diverse andre juletradisjoner.

Foruten å finne gode julegaveideer til familie og venner, skal du også ha funnet dine egne julegaveønsker. Har du barn, skal de sikkert også ha kalendergaver, julekalender osv. Og hva med julegave til hunden.

Kan det virke som det blir litt for mye? Bare rolig – gleden ved å gi og motta julegaver er noe av det beste i verden. Det handler bare om å holde oversikten og ikke bli fanget av julens stress og jag. Og det er nettopp det vi kan hjelpe deg med, her hos Geniale Gaver. Nemlig å holde overblikket og unngå julestresset. Hvordan? Ved å samle at du trenger til julen på ett og samme sted. Uansett om du leter etter julegaver til kjæresten, adventsgave til dine foreldre eller en pakkekalender til barn, vil du kunne få inspirasjon og ideer til dem her hos oss.

 

Julegaver til han og henne

Når det kommer til julegaver, vil de fleste av oss gi den beste mulige gaven. Men hva er den beste julegaven? Det er det store spørsmålet som skal besvares og svaret er forskjellig fra person til person, og år til år. For å gi de beste julegavene til han, så vel som henne, blir det nødvendig å legge hjernen i bløtt. Hva mangler personen? Hva ønsker de seg? Skal det være en stor julegave, eller flere små? For å gi den perfekte julegaven, er det mange spørsmål som skal besvare. Her på siden kan du få veldig god inspirasjon – sjekk blant annet listen over de 50 beste julegavene.

Det er noen typer julegaver som stort sett alltid blir tatt godt i mot. Det kan vi se, ut fra hva folk har kjøpt og mottatt ved tidligere juleaftener. For eksempel er skjønnhetsprodukter, smykker og husholdningsapparater gaveideer som står høyt på kvinners ønskelister til jul. I de fleste tilfeller er dette gode julegaver til henne, som du vil treffe bra med.

Generelt så har ikke menn så mange julegaveønsker som kvinner. Derfor kan det være en utfordring å finne en god julegave til han. Faktisk ønsker de fleste menn å motta overraskelsesgaver til jul – altså gaver som de ikke nødvendigvis har ønsket seg. De fleste kvinner ønsker seg derimot noe fra ønskelisten. Det henger også sammen med at menn ikke har så mange julegaveønsker som kvinner. Felles for begge kjønn, er dog at langt de fleste foretrekker å motta julegaver, fremfor penger.

 

Ideer til julegaver til barn og tenåringer

Har du barn eller tenåringer i familien? Da skal du naturligvis ha funnet noen gode julegaver til dem. Men hva gir man i julegave til barn og tenåringer? De fleste barn har allerede en lang jule-ønskeliste du kan få inspirasjon fra. Jo yngre de er, jo lengre er som regel listen med julegaveønsker. Men husk at overraskelsesgaver aldri skal undervurderes. Det er selvfølgelig alltid godt å gi julegaver til barn, som de ønsker seg, men de kan godt få noe som ikke nødvendigvis står på ønskelisten. Å finne gode julegaver under juletreet som ikke er forventet, er bare en annen følelse.

Er det dine egne barn du er på utkikk etter julegave til, kan du fint gi både en julegave som står på ønskelisten og en som ikke er det. Ofte vil man gi sine egne barn litt mer, så dermed kan det fint være rom for flere gaver (såfremt de ikke er alt for store, selvfølgelig). Og kanskje de også skal ha en liten julegave fra julenissen?

Noen av de mest populære og ønskede julegaver til tenåringer og barn:

 • Spillkonsoller som PlayStation og Xbox
 • Mobiltelefon, og den nyeste iPhone topper listene
 • Gadgets og elektronikk
 • Tøy og sko, deriblant jakker, treningstøy og undertøy.
 • Leketøy
 • Høretelefoner
 

Her på siden vår, finner du massevis av julegavetips til tenåringer og barn. Se blant annet vår artikkel med årets beste julegaver til barn.

 

Ideer til julegaver til foreldre

Skal dine foreldre ha noen gode gaver til jul? Det kan være vanskelig å finne de rette julegavene til foreldre. I kontrast til barna, har de ofte ikke meterlange ønskelister med all verdens gode julegaveideer. Men det betyr ikke at det ikke finnes massevis av gode julegaver til mamma og pappa. De vet det bare ikke selv, og derfor er det du som skal ut og finne ideene. Det har vi gjort enkelt for deg her hos Geniale Gaver. Du finner nemlig både guider og artikler med gavetips til foreldre, så vel som julegave til pappa og julegaver til mamma.

Mange velger å gi en felles gave til foreldre og andre en egen julegave til mamma og pappa. Hvilken modell du bør velge, kommer ofte an på typen gave du ønsker å gi. Gir du for eksempel en felles dekorasjon til hjemmet, en kaffemaskin eller andre ting som foreldrene bruker like mye hver, så er det mest fornuftig å gi dem en felles julegave. Velger du å gi din mamma et smykke og din pappa en ny jakke, gir det seg selv at gavene er individuelle. Er du i tvil om hvilken type julegave foreldrene skal ha, kan du gi dem en gave hver for seg, og en liten felles gave i tillegg. Fellesgaven kan for eksempel være fra julenissen, som en liten spøk.

Noen gode ideer til julegaver til foreldre:

 • Georg Jensen Damask sengetøy, oppvaskkluter og lign.
 • Lammeskinn
 • Personlige fotogaver, evt. med barnebarn, hvis de har det.
 • Kjøkkenmaskiner
 • Gavekort til spaopphold eller et weekendopphold for 2 
 

Gi en opplevelsesgave i julegave

Opplevelsesgaver er fantastiske som julegaver! Det gjelder alt fra en kinotur som julegave til tenåringen, til et opplevelsesgavekort til et velværeopphold til dine foreldre. Julen i seg selv er lik med gode opplevelser med familie og venner. Julegaver er naturligvis en viktig del av julen, men slett ikke alt. Opplevelsene, minnene og de gode stundene er minst likeså viktige, hvis ikke viktigere. Derfor er det smart å gi en opplevelsesgave i julegave. Her gir vi deg litt inspirasjon til hvilke opplevelser som er perfekte som julegave. De spenner over opplevelser i Oslo til resten av Norge, og sågar i utlandet.

 • Opplevelsesgave til henne – Opplevelser som inkluderer å skjemme bort noen, er alltid en god julegave til kvinner. Det kan være et gavekort til en massasje, et romantisk opphold eller hvis hun er en liten dare devil, en tur i luftballong eller fallskjermhopp.
 • Opplevelsesgave til han – En opplevelse som særlig er populær hos menn, og dermed er en god julegave til menn er smakinger. Vinsmaking, ølsmaking, whiskysmaking osv. Det er bare å velge den typen som passer til hans favorittdrikk.
 • Opplevelser for 2 – Hvis du vil gi en felles julegave til et par eller dine foreldre, er opplevelser en fremragende julegaveide. Det kan være et spaopphold, et slottsopphold eller kanskje et weekendopphold i utlandet. 
 

Andre viktige gaver til julen

Julegaver er ikke de eneste gaver vi gir i julen. Den norske julen innebærer også adventsgaver, kalendergaver, mandelgaven samt julekalendere (hvis du kan kalle sistnevnte for en julegave). Disse gavene er hver for seg en del av juletradisjonen, og ofte en annen type gave enn de typiske julegavene. Både når det gjelder typen gaver samt budsjettet. La oss se nærmere på hva de forskjellige gavene til jul er for noe.

 

Adventsgaver

Adventsgaver er en del av tradisjonen på adventssøndag. De 4 søndagene opp mot juleaften, som vi kaller 1., 2., 3. og 4. søndag i advent. Hver søndag er det tradisjon å gi en adventsgave. Adventsgaver er typisk forbeholdt barn og tenåringer. Noen gir også adventsgaver til sine partnere og foreldre, og derfor har det i stigende grad blitt populært med adventsgaver til voksne.

En adventsgave er typisk en liten gave som koster 50-200 kr. Som adventsgave til barn kan det være en liten leke, litt snop eller en nisselue. Til voksne kan det være alt fra morsomme gaver til en vinterlue. Det er ikke begrensninger eller tradisjon for hva som skal gis i adventsgave til barn og voksne, så her har du mer eller mindre fritt spillerom – nøyaktig som med julegavene til juleaften.

Noen ganger faller 1. søndag i advent før 1. desember. Det betyr at du kan risikere å skulle gi/motta julegaver før julen overhodet har begynt. Derfor er det en god ide å være tidlig ute, når det kommer til adventsgaver.

 

Kalendergaver og pakkekalender

Kalendergaver er en liten gave som gis hver dag i julen – fra 1. desember til og med juleaften. Det er ofte de mindre barna som får kalendergaver, som består av en liten gave til ca. 10-50 kr. Ikke alle familier gir kalendergaver til barna.. Noen velger i stedet å gi litt større adventsgaver, mens andre familier bare gir kalendergaver og dropper adventsgavene. Det avhenger av hva den enkelte familie har av tradisjoner og selvfølgelig hva budsjettet er det året.

Det har også blitt populært med kalendergaver til voksne. Da gir et par hverandre en liten gave hver dag i julen – det kan være til frokosten eller når det passer. Noen velger også å lage en pakkekalender til deres foreldre, hvor mamma og/eller pappa får en liten kalendergave hver dag.

I og med at en pakkekalender består av 24 gaver, er det også små gaver som brukes til formålet. Med 24 gaver skal det nok settes fart på gaveinspirasjonen, da det, selv om de små, fremdeles er 24 individuelle pakker. Vi har funnet et godt utvalg av kalendergaver til barn, så vel som voksne, som du finner her på denne siden i deres respektive guider.

 

Mandelgaven

De fleste familier opprettholder tradisjonen med mandelen og mandelgaven på juleaften. – Med riskrem til dessert, hvor det er gjemt en mandel. Han eller hun som får mandelen, får også den famøse mandelgaven. Det er ofte bare en person som vet hva mandelgaven er – nemlig han eller hun som har fått i oppgave å kjøpe den. Mandelgaven er ofte en liten gave, som kan brukes av både barn og voksne. Det kan være et gavekort til kinoen, noe julegodt eller en morsom gave. Den opprinnelige mandelgaven er en marsipangris, men det er ikke alltid den blir brukt i dag.

Mange familier har begynt å ha 2 gaver – henholdsvis en mandelgave til barn og en mandelgave til voksne. Dermed kan du tilrettelegge gaven litt mer spesifikt. Om det å ha 2 mandelgaver er en god ide, er det delte meninger om. Men det er ikke noen hemmelighet, at vi her hos Geniale Gaver elsker gaver. En rask hoderegning viser da også at 2 gaver er bedre enn 1. Så ønsker dere å ha en mandelgaer for voksne og barn – go for it! Man kan aldri få for mange gaver og slett ikke i julen.

 

Julekalendere

Julekalendere er enda en av de juletradisjonene som opprinnelig var for barn, men som blir mer og mer populær hos voksne. De fleste barn får et par julekalendere hvert år. Typisk en som følger Tv-julekalenderen det året, en sjokolade julekalender og kanskje en med leker eller noe annet. For eksempel er LEGO julekalendere til barn en kjempehit år etter år – særlig Harry Potter-utgaven.

Og vi voksne har tatt tradisjonen til oss, så du kan få alt fra en kaffe julekalender til en portvin julekalender. Så er det noen som er henvendt til menn, hvor du for eksempel kan få verktøy. Kvinnene kan til gjengjeld få en julekalender med make-up eller kremer.

Julekalendertradisjonen har for alvor begynt å ta fart, og du kan få en med de tingene du liker best. Om det er luksus-sjokolade, lakris eller andre ting… Her på siden har vi samlet alle de beste julekalendere 2024 , delt opp i oversiktlige kategorier, så du lett kan finne den beste julekalenderen til barn , din partner eller deg selv.

 

Husk dine egne julegaveønsker

Julen er gavenes fest (eller er det hjertenes fest?) og vi bruker mye tid på å finne, kjøpe og gi julegaver. Og det er jo fantastisk! Men alt skal jo ikke handle om julegaveideer til barna, din partner, familien, kollegaene, hunden, naboens tante osv. Det er også viktig at du stopper opp og husker dine egne julegaveønsker. Setter deg ned og lager din egen julegaveønskeliste. Hva ønsker du selv i julegave?

Husk på at de mange julegavene du finner på denne siden, ikke bare kan brukes som gode julegaveideer til andre. Du kan selvfølgelig bruke dem som julegaveønsker til deg selv. Er du en kvinne som har alt? Sjekk vår side med gaver til henne som har alt. Er du en mann som elsker morsomme saker og ting? Sjekk vår artikkel med morsomme gaver til han. Når du finner en julegaveide du ønsker deg, kan du lett tilføye den til din ønskeliste her på siden og sende den til din e-post. Alternativt kan du sende ønskelisten din direkte til de som skal kjøpe julegaver til deg. Du finner ønskelisten din under Min ønskeliste i toppen.

 

Tror du på julenissen?

Tror du på julenissen? Det er ikke bare en skjønn julefilm-triologi, det er også et spørsmål barn blir stilt i julen. Men hvem er egentlig julenissen? Ifølge norsk tro er julenissen en mann med et stort hvitt skjegg, stor mage i rødt tøy som har på en nisselue. Hvert år har han med julegaver til barn som han trekker opp fra sin magiske julesekk. Han flyr rundt på sin slede som blir trukket av 9 flyvende reinsdyr, med reinsdyret Rudolf i spissen. Nissen bor på Nordpolen, hvor han sammen med sin hær av nisser produserer alle julegavene til barn. Men kun de barna som tror på julenissen finner gaver fra ham under juletreet.

Mange barn skriver hvert år til julenissen, for å fortelle ham hva de ønsker seg til jul. Er du en av dem som tror på julenissen og har lyst til å sende ham dine ønsker, kan du sende et brev til hans norske adresse.

Julenissens Postkontor, Havnebakken 6, 1440 Drøbak

 

God jul og godt nyttår!

Så gjenstår det bare å ønske god jul og godt nyttår! Vi håper du får en fantastisk jul med alle dem du holder av og at du får alle de julegavene du har ønsket deg. Julen handler om å ha det godt med dem du elsker, så ikke bli stresset eller sur over det som har med julen å gjøre. Det er det motsatte av hva julen står for, og det er det mange av oss som av og til glemmer. Så vær ekstra glad, ekstra overbærende, ekstra gavmild og ekstra kjærlig denne julen. Det er det julen står for.

FAQ – Ofte stilte spørsmål om julegaver

Du kan ønske deg akkurat det du vil i julegave. Trenger du inspirasjon til julegaveønsker, kan du med fordel sjekke våre mange skjønne julegaveartikler. Her kan du finne massevis av gode julegavetips, uansett om du er en jente på 4 år, en bestefar på 70 år eller alt midt i mellom.

Du skal gi det i julegave som du føler for, og har råd til. Typisk mottar man alltid en julegave fra dem man gir til. Dermed kan det være en fordel å avtale et budsjett, for hvor mye julegaven skal koste.

Juleaften er feiringen av Jesus fødsel og da er det en tradisjon å gi hverandre julegaver. Gaver er generelt forbundet med tradisjoner, hvor vi feirer hverandre, om det så er en fødselsdag, bryllup eller juleaften.

Det er forskjellig fra butikk til butikk og fra nettbutikk til nettbutikk, hvor lang tid julegaver kan byttes. De fleste nettbutikker har en forlenget bytte- eller returrett opp mot jul, hvor du ofte kan bytte inntil 1. februar. Men husk å sjekke den enkelte forhandlers byttepolitikk, for å være 100% sikker.

Julenissen har 9 reinsdyr. Opprinnelig hadde han 8 reinsdyr, henholdsvis Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner og Blitzen. Senere kom det nok mest kjente av julenissens reinsdyr, nemlig Rudolf med den røde nesen.

Denne artikkelen er anmeldt av Benedikte Haraldsen (5/5)
5/5

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne