Konfirmasjonsgave - Årets beste konfirmasjonsgavetips

Konfirmasjonsgave 2024 – Årets beste konfirmasjonsgavetips

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Konfirmasjon er en stor dag, og noe som gjerne markeres med fest og gaver. Uansett om man konfirmerer seg kristent eller borgerlig, så skal det feires, og da kommer noen gavetips for en konfirmasjonsgave godt med. Disse kan passe fint om du skal gi en konfirmasjonsgave til barn, barnebarn, venn, tantebarn eller venners barn. Dessuten skal vi gi tips til en flott konfirmasjonsgave som passer til en rekke interesser, slik at det blir litt enklere for deg å kjøpe en passende gave som blir som prikken over i’en til konfirmasjonen 2024 .

Årets beste konfirmasjonsgaver 2024

Eksklusive skulpturer kastet i bare 99 eksemplarer

Personlige fotobøker

Personlig tilpasset massive sjokolader

Nøkkelringer med bilde og navn

Sjokolade med personlig foto

Personlig krus

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Luksuriøst enkelt-lærarmbånd med gravering

LED Galaxy Light

Pizzaovn - KitchPro

Luksuriøst gravert lærarmbånd for menn - Brun -...

Personlige sokker med ansikt

Sjokolade med egen personlig tekst

Adrenalin opplevelser

Natur opplevelser

Navn Anheng Hjerte Forgylt

Navn Anheng - Rund - Rhodium

Personlige tøfler - Blå - Str. 36 - 38

Personlige flippflopper

XXL Toblerone med navn - 4,5 kg

Personlig oppblåsbar bjørn - Brodert med navn

Personlig myke leker

Personlig halskjede med plate - Gullfarget

Universalverktøyet Kelvin.36

Sokker med trykk

Gigant-teddybjørn med t-skjorte med trykk - 130...

Brodert beanie - Svart

Personlig lenkearmbånd - sølvfarget

Galakse-projektor Deluxe - Vooni

Personlig kortholder i skinn - brun

Personlig laptopveske i PU-skinn

Personlig tilpasset teddy-ryggsekk

Gigantisk Bamse - Supergigantisk

Design Ditt Eget Kakebilde

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Giant personlig Milka-sjokolade

Hvite LED-sko

Adapt-A-Desk sammenleggbart laptopbord

Personlig vannflaske - gjennomsiktig

Chili Klaus Last Man Standing-spill

Personlige sokker - Multiface

Graverte sølvarmbånd - Mor & datter

Personlig weekendveske i PU-skinn

Gigantisk Bamse - Gigantisk

Gaveeske til sjokoladeelskeren

Hengestol - Outlust

Bilde på massive sjokolader

Chili Klaus Carolina Reaper chilipulver

Coca Cola minikjøleskap

Cozy Gigantisk bamse

Cryptex-puslelek

Guardians of the Galaxy Groot-lampe

Personlige sokker med ansikt - Superhelt

En Bøtte Med Nutella

Personlig tilpasset Tony's Chocolonely-gaveeske...

EXIT: Puzzle Escape Room-spill

Personlig tilpasset teddyveske

Personlige sokker med ansikt - Hund

Ice Cream Maker - Chillfactor

Fotball med navn

Frisbeegolf-sett mini

Gigantisk Sjokolade Toblerone

Boksershorts med eget trykk - M

Hjerteformet eske med evighetsroser

Hyttespillet

iDventure Cluebox Davy Jones Locker

iDventure Tin Woodman's Heart gaveskjulested

Intex Challenger K1 kajakk til en person

Luksuriøst dobbelt lærarmbånd med gravering - M...

Chipsbolle med doble dipp-skåler - KitchPro

Kitchen Safe

KitchPro boblevaffeljern

Egendefinert Lue - Navy

KitchPro Mini Donut Maker

KitchPro Potetgull- och Dippskål

Lampen Mood Book

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Sjokolade telegram

Personlige sokker med ansikt - Katt

Smykkeskrin med evighetsrose

Snug Rug Hoodie

Spikeball-spill

Spralla bokseball til skrivebordet

Spralla® Target Ball

Things I Love About You fyll-ut-bok

Ugears 3D-puslespill som blir safe

Undertøy - Personlige boksershorts - Størrelse ...

Vooni® Trådløs håndstøvsuger

Personlig vannflaske - Aluminium

Hva gir man i konfirmasjonsgave  2024 ?

Når noen skal konfirmeres, så kommer alltid det store spørsmålet opp; Hva gir man i konfirmasjonsgave? Dette er ofte et komplisert spørsmål å svare på, fordi det jo ikke finnes en fasit. Det er enormt mye man kan gi i konfirmasjonsgave og hva man bør gi kommer rett og slett an på hvilken person du gir til, og hva vedkommende liker. Hvis du skal gi en gave til en musikkglad gutt, så kan kanskje en høyttaler være en fin gave til konfirmant. Er det derimot en eventyrlysten jente du skal gi konfirmasjonsgave til, så kan gavekort på flybilletter være midt i blinken. En konfirmant som er glad i den nyeste teknologien vil nok ikke si nei til en ny smarttelefon eller et nettbrett heller!

Hva man gir, og ikke minst hvor mye man gir konfirmasjonsgave for kommer også an på hvor nær du står konfirmanten. Er man forelder, eller besteforelder så ønsker man kanskje å gi noe litt ekstra flott og stort. En konfirmasjonsgave trenger dog ikke å koste skjorta. Man finner mye fint på budsjett som også egner seg som gave. Da er ikke konfirmasjonene like mye en økonomisk last, som gjør at alle kan nyte den fine dagen med fest, mat, kaker og gode venner.  For, man skal kun kjøpe en gave man har råd til, og som passer inn i budsjettet til selve konfirmasjonen. Hvis du vil ha svaret på hva man kan gi i konfirmasjonsgave, så bør du lese videre her.

 

Hva er vanlig å gi i konfirmasjonsgave?

Selv om man så og si kan kjøpe hva man vil i konfirmasjonsgave, så er det noen ting som er særlig populært å gi. Dette er klassiske og populære gaver for en grunn, og kan ende opp med å bli den perfekte gaven til din konfirmant. Konfirmasjon er jo et symbol på at man har blitt voksen, og da er det mange som ønsker å sette i gang sparing til større kjøp som kommer senere i livet. Dette er grunnen til at mange gir penger i konfirmasjonsgave. Enten det kommer en større sum fra nær familie, eller en mindre sum i en flott konvolutt fra venner og fjerne slektninger. Dette er nok den mest gitte gaven når det feires konfirmasjon, og det er dessuten en veldig enkel og grei gave å gi.

I tillegg til penger så er det mange som får bunad som konfirmasjonsgave. En flott nasjonaldrakt varer livet ut, og konfirmasjonen regnes som en passende tid å gi den i gave. Dette er en alder der mange har vokst til sin endelige høyde, og det gir dermed mening å gi en bunad i konfirmasjonsgave. Man kan enten gi en bunad som har gått i arv, eller få laget en helt ny en. Uansett bør man passe på at bunaden er skreddersydd til konfirmanten, slik at den sitter som et skudd. I tillegg er det lurt å passe på at den kan sys ut, slik at den varer livet ut. Bunadsøredobber, eller bunadskniv kan også være en ypperlig konfirmasjonsgave.

 

Kreative konfirmasjonsgaver  2024

Selv om man sjeldent går feil med en klassisk konfirmasjonsgave, så kan det være morsomt å heller satse på en kreativ konfirmasjonsgave. Da er det litt mindre sannsynlig at noen gir det samme som deg, og du vil også kunne bruke kreativiteten din til å finne frem til en original konfirmasjonsgave. Hvis du gjerne vil putte litt humor inn i gaven, så kan det være moro å lage en fin tale, eller en sang som kan fremføres på selve konfirmasjonsdagen. Ta gjerne med noen morsomme historier, eller andre ting som minner deg om konfirmanten.

Du kan også lage en film der du samler bilder og videosnutter og gi det som en konfirmasjonsgave. Da kan konfirmanten alltid se tilbake på videoen, og minnes alt det flotte dere har vært gjennom sammen. Det samme kan gjøres med en bildebok, som har plass til både tegninger, fotografier, overskrifter og tekst. Finn frem bilder fra hele livet til den som konfirmeres, og sett de sammen til en flott bok. Dette er et konfirmasjonsgave tips som passer ypperlig til søsken, foreldre eller kanskje til en fadder?

Dersom du er en kunstnerisk person, så kan du velge å male et bilde og gi i konfirmasjonsgave. Det er også mulig å gi en kunstnerisk konfirmasjonsgave fra noen andre. Hva med å finne en profesjonell kunstner du kjenner til, og kjøpe et verk fra dem? Slike malerier kan man spare på i lang tid fremover, og til og med samle på til andre store anledninger.

Se også: Morsomme gaver

 

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave?

Når det skal feires konfirmasjon, og kjøpes en konfirmasjonsgave, så er det ofte det samme spørsmålet som dukker opp. Hvor mye penger skal man bruke på konfirmasjonsgave til ulike folk. Her finnes det mange forskjellige svar, og ikke ett som passer alle. Det er vanlig å gi litt mer til konfirmasjon enn til for eksempel jul og bursdag. Dette er jo tross alt bare noe som skjer en gang i livet, så det feires gjerne med en flott konfirmasjonsgave. Når det er sagt, så trenger man ikke å bruke svimlende summer på en konfirmasjonsgave, da det finnes mye fint på budsjett.

DNB har gjort en undersøkelse på hvor mye nordmenn typisk bruker på konfirmasjonsgave. Den viser at foreldre i snitt gir 10 000–13 000 kroner. Tanter og onkler gir 1 200 kroner. Venner av familien gir 700 kroner. Tallene viser også at prisene på gaver spriker stort, blant annet etter geografisk plassering. Før man går ut og kjøper en konfirmasjonsgave kan det være en ide å forhøre seg med andre som står konfirmanten nær, eller til og med lage en avtale med familien om hvor mye man gir.

Penger står ofte i fokus på en konfirmasjon ettersom dette er en av de mest populære gavene å gi på en slik dag. I forkant av konfirmasjonen kan det være lurt å sette noen regler eller retningslinjer for bruken av pengene slik at de kan gå til noe man faktisk får bruk for både nå og i fremtiden.

 

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave til venners barn

Innad i en familie har de voksne mulighet for å sette noen forventninger om hvor mye man bruker på gaver til hverandre. Dette kan være smart ettersom det kan minske usikkerhet og stress rundt gavenes pris. Noe man som oftest ikke har like mye kontroll over, er hvor mye, og ikke minst hva, man skal gi i gave til venners barn. Det hender jo at en god venn eller en kollega har barn som blir konfirmanter, og da er det hyggelig å gi en liten ting. Dette er tross alt en dag der barnet til noen trer inn i de voksnes rekker. En gave til venners barn er ikke like stor som en konfirmasjonsgave fra foreldre, og det holder å gi et par hundre kroner. Man kan også kjøpe noe fint, som for eksempel en ring, et klesplagg eller et pengebidrag til noe konfirmanten ønsker seg.

I slike tilfeller er det også lov til å høre hva foreldrene sier at konfirmanten ønsker seg. Ofte holder det i massevis å gi et fint kort med en liten hilsen, også den valgte pengesummen i kontanter. Hvis de heller sparer i en sparekonto, kan du sette det over hit med en personlig hilsen. Hvis du er erfaren i aksjemarkedet kan du også kjøpe aksjer i konfirmasjonsgave, som er en litt annen men god vri på den tradisjonelle konvolutten med pengesedler i.

 

En konfirmasjonsgave med stor betydning

Til tross for at konfirmasjonsdagen er en stor og fin dag som skal feires, så kan det også være en emosjonell dag for mange. Før i tiden betød konfirmasjonen at man var voksen og klar for å stå på egne ben. I Norge nå til dags så er det vanligere å bo hjemme en liten stund, og vente litt før man flytter ut. Men, dagen der barna ikke bor lenge hjemme nærmer seg med stormskritt, og da er det fint å gi noe som gjør at de alltid husker hjemme.

Dette kan man blant annet gjøre med en arvet bunad som betyr mye for familien. Dette har vi allerede skrevet om. Det kan også være det finnes noe arvesølv eller andre verdifulle artikler i familien som noen kan arve. Da kommer gaven til å handle om så mye mer enn bare penger, men også om familie og en viktig dag. Man kan arve smykker og sølv for både jenter og gutter, og kanskje dukker det opp noe fra dåpen også? Dåp og konfirmasjon henger sammen for mange, og det kan være du får en annen utgave av det du fikk på den tiden.

Se også: Gaver med mening

 

Konfirmasjonsgave til jente

Det finnes mange forskjellige alternativer når det kommer til konfirmasjonsgaver til jenter. En av de mest populære gavene er klær og tilbehør. Det kan være en ny kjole eller en veske de har ønsket seg. Dette er konfirmasjonsgaver som passer til den mer forfengelige jente, som liker å se bra ut og ta vare på seg selv. Man kan også gi skjønnhetsprodukter som sminke, hudpleie eller parfyme, til disse i konfirmasjonsgave.

Andre gaver som er populære å gi i konfirmasjonsgave til jente, er teknologi. Vi trenger jo alle teknologi i hverdagen vår, og vi har hvert fall blitt veldig glad i det. En flott konfirmasjonsgave kan være en ny telefon, et nettbrett eller en datamaskin. Dette er gaver man bruker hele tiden, og som kan komme godt med når man gjør skolearbeid eller på fritiden.

Hvis det er en reiselysten og adrenalinsøkende jente du skal gi en konfirmasjonsgave til, så bør du se etter gaver i denne kategorien. Eksempler på slike gaver er blant annet penger til reise, fordi det er dyrt å dra på ferie. Hvis det er foreldre eller besteforeldre som gir gave, og som har planlagt å gjøre noe stort, så kan dere jo gi en hel reise til konfirmanten? Det kan enten være sammen med familien eller alene når de blir litt eldre.

Sjekk også om jenta som konfirmerer har noen hobbyer, interesser eller aktiviteter hun går på, så kan man kjøpe noe som matcher til dette. Husk at det er tanken som teller!

 

Konfirmasjonsgave til gutt

Penger er en klassisk konfirmasjonsgave som ikke skiller kjønnene. Det er noe man setter pris på både som gutt og som jente, og man trenger derfor ikke å ta særlig hensyn til hvilke interesser vedkommende har. Dersom man ønsker å kjøpe en litt mer personlig gave til en gutt, så må man tenke litt mer over valgene man tar i butikken.

Mange gutter er glad i teknologi, enten det kommer i forma av høyttalere som spiller god musikk, eller PC-er man kan spille spill på. I denne verdenen av teknologi finnes det et helt hav av ting man kan kjøpe i konfirmasjonsgave. Det kan være de har alt grunnutstyret fra før, men ekstra luksus som en ny PC-mus, en flott høyttaler eller en god stol til gaming.

Man kan også gi opplevelser i konfirmasjonsgave til gutter dersom dette passer seg med budsjett og gutten som konfirmeres. Det er enormt mange steder man kan dra, som alt i alt gjør seg til flotte feriedestinasjoner. Du kan gi en fotballtur i konfirmasjonsgave til gutt som interesserer seg for dette. Da har man mulighet til å oppleve stadion i virkeligheten, og se en kamp der favorittlaget ditt spiller live! Det blir ikke stort bedre enn det.

Andre og litt mindre ting du kan gi er en kul caps, en lommebok til å holde alle konfirmasjonspengene, eller en fin genser.  Husk bare å høre med gutten som skal konfirmeres eller med familien for å høre hva han faktisk ønsker seg slik at det blir brukt.

 

Gaver på budsjett

Når det er snakk om å kjøpe en konfirmasjonsgave, så er det viktig å notere seg at en slik gave ikke trenge rå sprenge lommeboken. Alle bør kunne ha muligheten til å glede en person på konfirmasjonen deres, og det trenger faktisk ikke å koste en krone! VI har allerede vært innom kreative og originale konfirmasjonsgaver som man kan lage om man klarer det.

DU kan også tilby å gjøre en tjeneste for konfirmanten eller familien på den store dagen. Det er mye som skal gjøres, og dersom du er god til å dekke bord, bake kaker eller lage tapasretter, så har du mye du kan hjelpe de med. Selv om dette ikke er en typisk gave, så er det en som passer godt dersom du ikke har råd til å kjøpe en gave. Da kan du heller bistå med noen timer og en utstrakt hånd, det vil man nok sette pris på.

Smykker er både fint og populært å gi i gave til konfirmasjon, og dette er noe man kan kjøpe på budsjett. Det passer for deg som vil gi en fin gave og bruke litt penger på det, men som ikke har råd til å gå helt amok i butikken. Gullsmeder lager ofte ringer som er dekket i sølv eller gull, og som ser svært flotte ut. Noen har til og med en liten sten i seg, og kan ligne en forlovelsesring. Det samme prinsippet gjelder for smykker, armbånd og øredobber.

 

Den perfekte konfirmasjonsgaven  2024

Som du kanskje har forstått etter å lese våre mange gavetips til konfirmasjonsgave, så er det svært mye forskjellig du kan kjøpe. Mange gir penger, eller andre større ting man kan spare på. Bunad og tilbehør til denne er også vanlig, også er det noens om enten får en hel, eller bidrag til et kjøretøy som for eksempel en moped. Det aller viktigste med en konfirmasjonsgave er at den kan brukes til noe. Enten det er penger som settes av til et større sparemål, eller en ting man kan bruke og sette stor pris på.

En konfirmasjonsgave trenger ikke å være kjempedyr så lenge den er kjøpt, laget eller gitt med omtanke. Du kan jo lage din egen gave som du skal gi til konfirmasjon? Det kan for eksempel være i form av et kreativt innslag som en sang eller en tale, eller ved å male et bilde til konfirmanten. Dette viser hvor glad du er i vedkommende, og at det ikke finnes noen grenser for hva som er en god konfirmasjonsgave.

Du kan ta en titt på gavetipsene vi har skrevet her, og kanskje blir det litt lettere å kjøpe en flott gave til vedkommende som konfirmerer seg. Du har også muligheten til å selv gå i butikken eller på nett for å finne noe som kan egne seg som en konfirmasjonsgave.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne