Gaver med mening - Årests beste meningsfulle gaver

Gaver med mening 2024 – Årests beste meningsfulle gaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når man skal gi en gave så ønsker man gjerne å gi noe som er personlig, og som gleder den man gir gaven til. Gaver med mening er noe du og mottakeren har et helt spesielt forhold til, og gjør at man kan gi mye mer enn bare en fysisk ting. Derfor er en gave med mening noe av det aller fineste du kan gi. Her skal vi ta en titt på noen gaver med mening, slik at du kan bli inspirert med gavetips til neste gang du skal gi engave til jul, bursdag eller noe helt annet.

Årets beste gaver med mening 2024

Personlige fotobøker

Ølglass med gravering

Personlig tilpasset massive sjokolader

Vinglass med gravering

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

Laguiole Champagnesabel m / Gaveeske

Personlig vannflaske - gjennomsiktig

Graverte sølvarmbånd - Mor & datter

Best Right Swipe Ever-krus

Bilde på massive sjokolader

Bursdag bjørn med navn

Cozy Gigantisk bamse

Cozy supergigantisk teddybjørn

Cryptex-puslelek

Gravert lys med navn

Hjerteformet eske med evighetsroser

iDventure Tin Woodman's Heart gaveskjulested

Letters to My Love-fyll-i-brev

Lucky Tickets – kjærlighetsbilletter

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Sjokolade telegram

Spralla® DIY-sett til håndavstøpning

Things I Love About Dad-bok

Things I Love About You fyll-ut-bok

Hvorfor gi gaver med mening 2024 ?

Mange av oss får flere gaver i løpet av året, enten det er på julaften eller når vi feirer noe som en bursdag eller lignende. Det betyr også at vi kanskje har det aller meste vi trenger, og at det vi får i gave bare er noe ekstra vi gjerne vil ha. For å gjøre gavestunden litt mer spesiell, så kan man gi gaver med mening. Det kan for eksempel være symbolske gaver, eller noe dere har som en felles interesse eller noe med intern humor.

 

Gaver med mening til barn

Å gi gaver med mening til barn er ikke bare hyggelig for dere begge, men det kan også lære de viktigheten med å være takknemlig og se meningen i de gavene man får. Det er mye fint man kan gi til barn, som ikke er leker de fort blir lei av eller lignende. Hva med å ta et dypdykk i gamle klær og leker du hadde da du var barn, for å se om du finner noe du kan gi videre? Dersom du er kreativ så kan du også gi en hjemmelaget gave, for eksempel klær, pynt eller leker.

Du har også muligheten til å gi en gave som kan glede i fremtiden, så kan du sette opp en sparekonto til barnet der du og andre kan gi penger til jul og bursdag. Bestem at disse pengene må gå til noe helt spesielt, som å kjøpe din første leilighet eller til førerkort når du fyller 18. De kommer kanskje ikke til å skjønne denne gaven akkurat nå, men når tiden kommer for å gjøre store avgjørelser i livet sitt, så er det både praktisk og meningsfullt at man har spart, og at de du er glad i har bidratt til å nå målene dine.

Se også: Julegaver til barn

 

Gled noen i juletiden

Denne tiden kommer hvert eneste år, men det er fortsatt vanskelig å finne en god gave med mening, særlig til de personene som har alt! Det finnes også julegaver med mening som du kan gi, for å gjøre juletiden litt ekstra spesielt. Skal du gi gaver til familien i julen så kan du jo gi noe hjemmelaget? Det er få ting som er hyggeligere enn å få hjemmelaget julepynt fra barna, eller deilig mat man vet det har blitt lagt mye arbeid og kjærlighet i.

Hvis du vil gjøre julaften litt ekstra spesiell, så kan du lage en fin video med bilder og filmer fra året som har gått. Da kan alle sitte og mimre tilbake, og tenke på de fine stundene dere har hatt sammen i år. Dette kan man også gjøre med en bildebok der du kan sette inn bilder og skrive hyggelige tekster.

Se også: Gaver til han som har alt

 

Avskjedsgaver med mening

En situasjon der man ofte ønsker å gi en gave med mening, er når det skal skje en avskjed. Dette kan være med en venn eller et familiemedlem som skal flytte til utlandet, en kollega som bytter arbeidsplass, eller til skolelæreren din når du eksaminerer. Da er det fint å gi en gave med mening, fordi det kan være en vemodig stund som man ønsker å gjøre ekstra spesiell. Da har man også muligheten til å mimre tilbake til flotte stunder, og gi noe som gjør at man kommer til å huske på hverandre.

Skal du gi gaver med mening til noe som skal flytte, så kan du jo finne et fint bilde av dere to som dere rammer inn, og skriver et fint kort til. Du kan også gi en hjemmelaget gave der du har skrevet en rekke lapper som du legger i et glass. På disse kan d skrive fine ord og minner, som personen kan åpne når de savner deg eller trenger noe litt ekstra hyggelig.

Til gamle kollegaer kan du gi en kurv med godsaker som de liker, blandet med minner fra den tidligere jobben, og med noe som kan hjelpe de i den nye. Til den gamle læreren din kan du lage en bildebok der du limer inn bilder og andre minner fra årene som dere har hatt sammen, og skrive noen fine ord fra hele klassen. Dette er gave med mening som kommer til å bli husket i lang tid fremover.

 

Gaver til veldedighet

Hvis du skal gi gave til noen som du vet har alt de trenger, og føler at det å gi noe materialistisk blir feil, så kan du velge å gi gaver med mening til veldedighet på vegne av perisone som egentlig skal få en gave. Dette er definitivt en gave med mening, fordi du da har muligheten til å glede noen som ikke har så mye, eller støtte en veldedig organisasjon som driver godt arbeid. Før du gir en slik gave bør du undersøke hvilke veldedige organisasjoner personen støtter fra før, eller hva de brenner for.

Du kan for eksempel gi et fadderbarn i et utviklingsland, der man donerer noen koner i måneden som sørger for at barnet får mat, sikkerhet og tilgang på utdanning. Du kan også gi veldedigheter til dyreorganisasjoner som kjemper for dyrevelferd, eller til en veldedighet som forsøker å passe på naturen. Det er med andre mye du kan kjøpe dersom du vil gi en gave med mening, som flere kommer til å bli glad for. 

 

Morsomme gaver med mening

En gave med mening trenger ikke å være veldig seriøs eller emosjonell, det kan også være å gi noe som man vet at en person trenger eller har godt av. Hvis du har lyst på en god latter sammen med den du gir gave til, så kan du jo ta med vedkommende på kino for å se en morsom film, eller på stand-up show. Dette kan passe fint til en person som er glad i humor, og som kanskje trenger en morsom aften i livet sitt akkurat nå.

Du kan også gi en hyggelig middag i gave, eller gjøre en avtale at dere skal møtes oftere i tiden fremover. Hva med å gi et morsomt spill dere begge liker, og love at dere en gang i måneden skal møtes for å spille og spise noe god mat? Dette viser at du er der for personen, og du gir mye mer enn bare et spill, du gir kvalitetstid sammen!

Se også: Morsomme gaver

 

Gave til de som trenger det aller mest

Når det nærmer seg jul så blir man minnet på at det er mange som sliter på denne tiden av året. Det er mange utgifter, og ting blir dyrere. Derfor er det ikke alle som har råd til å gi gaver med mening til menneskene de er glade i, og søker hjelp fra andre. Ulike veldedige organisasjoner samler inn penger til nettopp dette, som man kan donere til.

Man kan også gå til butikker og kjøpesentre som har såkalte «ønsketrær» der det henger lapper fra barn som ber pent om noe til jul. Du kan ta ned en slik lapp, kjøpe det som står på den, for så å pakke den inn og legge den under treet. Dere som skal gi gave til hverandre kan jo bli enige om å gjøre dette i år, eller å gi en mindre gave til hverandre, og en mer til noen som ikke får gaver ellers. Dette vil være en gave med mening som betyr mye for flere enn bare deg.

 

Meningsfulle gaver på budsjett

Mange tenker at gaver må være kostbare for å være fine, men det er altså ikke sant. Det finnes mange fine gaver på budsjett, og du kan også gi gaver med mening som koster lite. Du kan for eksempel be noen over på middag, eller planlegge å gjøre noe hyggelig sammen. En gave med mening kan også være et innrammet bilde, eller en film som vedkommende liker godt. Det er jo tanken som teller når man skal gi gave, og ofte blir man mere glad for gaver med mening, enn en som har kostet mye.

 

Finn gaver med mening

Det er med andre ord mange gode grunner til å gi en gave med mening. Disse er ikke noe mindre fine en gaver som koster mye, eller som står på toppen av ønskelisten. De kan tvert imot være enda bedre fordi mottakeren vet at du har brukt tid og krefter til å finne noe de kan se meningen med. Du har dessuten muligheten til å glede flere med en gave, og det kan lede til flotte minner og gode opplevelser. En gave med mening kan dermed være noe å ha i bakhodet neste gang du skal gi noe fint til en du er glad i.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne