Personlig dåpsgave - Årets beste unike dåpsgaver

Personlig dåpsgave 2024 – Årets beste unike dåpsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når en person døpes så skal det gis en gave. Dette er en fin anledning til å feire barnet og dens ankomst til verdenen. I tillegg er det også en gave til foreldrene, og en liten påkjenning for det store som har skjedd. Man kan gi alt mulig i dåpsgave, og mange ser etter gavetips som kan hjelpe dem litt på veien. Det skal vi ta en titt på her. Du kan nemlig velge å gi en personlig dåpsgave for å gjøre dagen enda mer spesiell.

Årets beste personlige dåpsgaver 2024

Personlige fotobøker

Personlige plakater til barn

Baby badeslag med navn

Nøkkelringer med bilde og navn

Personlig Milestone® babyplakat - Stjernetegn

Barnestol - Grå

Trykt fotoflis i tre med stativ - Hexagon

Babylue med trykk

Personlig Milestone® babyplakat - Brev

Personlig myke leker

Personlige barnebøker

miffy barnas bestikk

Inngravert lastesykkel i tre

Baby lekedrakt med trykk

Fleecepledd med trykk - 100x75cm

Baby sengetøj med navn

Graverte sølvarmbånd - Mor & datter

Brodert badehåndkle for baby

Baby bodystocking med navn

Barnebestikk med inngravering

Personlige smokker - hvite - sett på 2

Fotball med navn

Personlig baby-teppe

Puslespill med eget motiv - 1500 biter

Slik finner du en personlig dåpsgave  2024

Dåpsgaver kan være litt kompliserte å gi. Det er jo ikke hver dag man er i dåp, og mange har lite erfaring med det å gi gaver til dåp. Du skal tross alt gi en gave til en liten baby, så det er heller ikke så lett å vite hva de ønsker seg. Det er nettopp derfor mange går for en personlig dåpsgave, eller kjøper noe som er tradisjonelt og populært. Disse gavene har typisk ikke så stor betydning for barnet akkurat nå, men er noe de vil kunne bruke eller dra nytte av i fremtiden.

Når det kommer til gavens pris så er det veldig forskjellig hva folk velger å gi for. Besteforeldre er gjerne de som bruker mest på dåpsgave, men også her kan gavenes pris variere. Det kommer an på økonomien til besteforeldrene, og hvor mange barnebarn de har. Som besteforeldre er det vanlig å bruke alt fra 1000 kroner, til flere titalls tusen på gaver.

Er det en niese eller nevø du skal gi til, kan en gave typisk ligge på rundt 500-1000 kroner, kanskje mer om du er fadder til barnet. Når venner og kollegaer har barn som skal vil en dåpsgave på mellom 200-500 kroner passe fint. Det vil selvsagt vaiere fra person til person hva en gave kommer til å koste.

Se også: Moderne dåpsgaver

 

Personlige pengegaver

Penger er en av de mange klassiske gavene man gir til dåp. Dette er en fin gave som kan hjelpe barnet stort i fremtiden, når man for eksempel ønsker å kjøpe sin første bolig, bil eller lignende. Men, det å gi kontanter eller vippse penger til foreldrene er ganske upersonlig, og penger kan gis på mye mer spennende måter. Da kan også dette bli en personlig dåpsgave.

Dåpen er en fin anledning til å starte opp en sparekonto til barnet, der du kan gi penger nå og til andre merkedager fremover. Dersom du velger å gi dette fremfor fysiske gaver hver jul og bursdag, så kan summen på denne kontoen bli stor. Sett gjerne et fast mål for kontoen, for eksempel at det skal gå til en fremtidig bolig, eller kanskje til russetiden?

Du kan også gi penger i form av aksjer til barnet. Dette er ikke noe de kommer til å forstå seg på før om mange år, men hvis du har valgt riktige aksjer å investere i, så kan de være verdt svært mye etter 20 år. I tillegg starter du barnets investeringsportefølje tidlig, som kan være en stor fordel. Ved å velge aksjer rettet mot fremtiden, som du har troen på, og som kanskje kan gagne barnet, blir det også en mer personlig dåpsgave. Hva med å investere i grønne aksjer, og i selskaper som jobber mot en mer bærekraftig fremtid for de kommende generasjonene?

 

Personlige dåpsgaver med navn

En enkel og fin måte å gi en personlig dåpsgave på, er å gi en dåpsgave med navn. Da kan man kjøpe noen av de tradisjonelle dåpsgavene, og personlig gjøre de enda mer. Å gi gaver i sølv til dåp er en lang tradisjon, som stammer fra tiden der sølv var svært verdifullt, og kunne gi barnet mer økonomisk frihet i fremtiden. Tradisjonen har fortsatt helt til i dag, og er en god mulighet for å gi en personlig dåpsgave som varer lenge.

Det er mye forskjellig du kan gi som er laget av sølv. Eksempler er blant annet servise, kopper, smykker, bilderammer og pyntegjenstander. En populær dåpsgave til jenter er sølvsmykker, der du kan inngravere navn, fødselsdato eller datoen på dåpen for å gjøre det til en svært spesiell dåpsgave.

En fin og personlig dåpsgave til gutt kan for eksempel være en bilderamme der man kan inngravere navn, fødselsdato og dato for dåpen. Det er noe man kan ta vare på i lang tid, og som trolig vil få en helt spesiell, sentimental verdi. 

Det finnes også andre muligheter for å gi en personlig dåpsgave med navn. Du kan for eksempel finne et søtt og mykt babyteppe som du kan brodere navnet til barnet på. Det samme kan du gjøre med bamser, smekker, bodyer og mye, mye mer. Dette er gaver som barnet kan bruke med det samme, og kanskje noe foreldrene trenger mer av også. Det kan gjøre at din gave skiller seg ut fra de mange andre gavene.

 

En dåpsgave som går i arv

Det er få ting som er mer personlig enn arv, og et arvestykke kan egne seg godt som en personlig dåpsgave. Dette blir også helt unike dåpsgaver, som man kan ta vare på og bruke hele livet. En slik personlig dåpsgave vil jo kun være mulig dersom du har noe du kan gi i arv. Et eksempel er ravsmykker fra besteforeldre eller oldeforeldre. Om noen eldre slektninger har samlet på kunst, så kan også dette være en flott gave å gi.

Sammen med sølv og penger er det også veldig vanlig å gi tilbehør til bunad. Dette kan for eksempel være bunadsølv, slik at man kan starte med å samle opp til bunaden allerede nå. Noen får bunad fra de er veldig små, mens andre får det til konfirmasjon. Hvis dere har en bunad til baby i familien, så kan dette være en gave man kan gi eller låne bort til den døpte.

Det er jo tross alt tanken som teller når man skal gi en dåpsgave, og da kan nettopp noe skal har gått i arv være den perfekte gaven. Da sørger man for å holde verdisaker innad i familien, og det er hyggelig å kunne vokse opp med.

 

Hjemmelagde dåpsgaver

Hvis du vil gi en veldig personlig dåpsgave, så kan du jo vurdere å gi noe du har laget! Det er mye flott som egner seg som dåpsgave som man kan lage selv, og som både foreldrene kan sette pris på nå, og barnet i fremtiden. Et eksempel er å lage et fint fotoalbum, der du kan skrive ting om barnet og hva som skjer i løpet av livet.

Lim inn bilder fra fødsel og dåp, og la det være plass til mange minner fremover også. Du kan enten lage et slikt fotoalbum fysisk, ved å kjøpe en bok, lime inn bilder og skrive tekst. Du kan også gjøre det på nett, ved å ha en slags digital portefølje som man kan fylle ut etter hvert som årene går. Dette er en personlig dåpsgave man kan vise barnet mens de vokser opp, eller gi til dem når de konfirmeres eller fyller 18 år.

Hvis du er en kreativ og kunstnerisk sjel, så kan du jo male et flott bilde til barnet! Du kan gjøre det til en tradisjon, og gi et nytt maleri hver gang noe stort skal feires. Andre ting du kan gi er for eksempel hjemme strikkede eller heklede klær, eller sy noe søtt som en liten bamse eller et teppe. En slik personlig dåpsgave er fint å få fordi det er helt unikt, og det kan også være en gave som ikke koster skjorta. Dermed er det en gave som egner seg om du er på budsjett.

 

De beste personlige dåpsgavene

Det er med andre ord veldig mye du kan gi i dåpsgave. Ved å kikke på noen av forslagene våre over, har du muligheten til å gi en personlig dåpsgave, noe som er hyggelig for både foreldre og barn. Hvis barnet har en stor familie og mange er invitert i begravelsen, så blir det nok også gitt mange gaver. Klassiske gaver som sølv-artikler og penger er det gjerne ikke mangel på, og da kan en personlig dåpsgave skille seg ut!

Prøv å finne ut om du har noe i familien som kan gis til barnet som et arvestykke, det kan være kunst, bunadsgjenstander eller sølv. Du har også muligheten til å lage noe selv, som desidert er en personlig dåpsgave. Dette er noe ingen andre har, og passer dessuten godt dersom du ønsker å gi en dåpsgave på budsjett. Da skal du bare betale i tid, og kanskje for materiale, og det kan bli betydelig mye billigere enn å kjøpe noe dyrt.

Dåpsgaver har som ofte mål å være verdifulle for barnet i fremtiden. Et lite barn har jo ikke akkurat noe forhold til de gavene som blir gitt på selve dåpsdagen, men de kan gi både økonomisk og sentimental verdi i fremtiden. Noe som definitivt vil være økonomisk smart å gi, som også kan være en personlig dåpsgave, er penger. Det kan være inn på en personliggjort sparekonto, eller i aksjer som du har valgt ut. 

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne