Mand med bærbar

Slik kan du markedsføre din egen gavebutikk med unike produkter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Det finnes mange unike gaver på internett, men samtidig er det alltid rom for flere spennende og morsomme gaveprodukter – ikke minst når det gjelder håndarbeid og kreative prosjekter. Derfor er det også mange nordmenn som starter opp med salg av egenproduserte gaver, enten på nett eller i en liten fysisk butikk. Med begrensede ressurser kan det være utfordrende å markedsføre butikken din, da er det viktig ikke å gjøre ting for komplisert.

Enkel markedsføring av et fysisk butikklokale

Hvis du er så heldig at du har tilgang til et godt fysisk butikklokale, da er det viktig å profilere salgslokalet så godt som mulig. Med for eksempel plakatrammer, et godt skilt og noen gatebukker vil du skape mye oppmerksomhet rundt lokalet. Slike enkle tiltak trenger dessuten ikke å koste en formue.

Avhengig av plassering kan det være gunstig med ytterligere markedsføring i nærområdet, det gjelder særlig hvis det ikke er naturlig gangtrafikk rundt lokalet. I et sentrumslokale eller kjøpesenter er det åpenbart ikke like stort behov for «analog» markedsføring et stykke unna fra selve lokalet.

Digital markedsføring av egen gavebutikk

For en mindre bedrift er det helt avgjørende å begrense den digitale markedsføringen til så spesifikke målgrupper som mulig. Det er helt enkelt for kostbart å prøve å konkurrere mot større aktører når det gjelder svært populære søkeord og kategorier. Forhåpentligvis har du allerede valgt produktkategorier som lar seg markedsføre basert på noe mer spissede søkeord, som da også vil være rimeligere.

Å begrense seg til spesifikke målgrupper og kategorier er helt enkelt nøkkelen når det gjelder digital markedsføring, også for deg som skal markedsføre en liten gavebutikk. Avhengig av produktkategorier vil det også være smart å følge med på spesifikke høytider og andre sesongvariasjoner, som kan har svært mye å si for etterspørselen for spesifikke gaveartikler. Et avsluttende tips kan være å diversifisere innenfor en spisset kategori – bredde og dybde.

Vurder denne siden

Klikk på en stjerne